Hotellbeskrivning

Hotellet har fem stjärnor, 342 rum, flera restauranger samt spa och pool på högsta våningen. Det finns också en Club Lounge som man får tillgång till om man bor i en svit eller club-rum, alternativt om man har Hyatt Diamond-status.

Jag valde detta hotell för att testa min första Diamond Suite Upgrade (DSU). Det var lite svårt att hitta lediga datum för att kunna utnyttja DSU här men lyckades i alla fall boka tre nätter mitt i veckan.

Läge och transport

Hotellet ligger nära Potzdamer Platz och Tiergarten. Gångavstånd till sevärdheter som Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie. Avståndet från Tegel är 11 km och kostar ca 25 € med taxi.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Alla sviter har fri minibar med daglig påfyllning. Här finns öl, vin, sprit, läsk, juicer, chokladkakor och diverse nötter. Det finns även en fri ”spritbar” med gin, vodka, whiskey och Campari. Dessutom bjuder de på en flaska vin. Måste medge att det var rätt skönt vid utcheckningen att inte få frågan om minibar 🙂

Club Lounge ingår också till sviter och här serveras frukost, eftermiddagsfika och lättare mat till kvällen (tillsammans med något att dricka). Servicen i loungen var bra där de har personal som går runt och serverar och småpratar med gästerna.

Vid incheckningen frågade jag om frukosten och fick till svar att vi fick inta den antingen i loungen eller nere i restaurangen. Jag var tvungen att dubbelkolla om det verkligen var så då restaurangfrukosten annars kostar 35 € per person och fick till svar att detta hotell gjorde ett undantag mot den annars vanliga kontinentalfrukosten. Vi valde det senare då denna var mycket fin och omfattande med bl.a. äggstation och bubbel till dricka. Hur frukosten i loungen var har jag ingen aning om.

Totalt sett ett mycket stort värde för priset av billigaste rum. Jag var Hyatt Platinum vid tillfället för vårat besök.

Rummet

Vi hade bokat billigaste rummet och uppgraderat till en Grand Suite som är den typen som man får vid användning av DSU. Jag tycker det är gränsfall att kalla detta för en svit, åtminstone om man jämför med sviter i asien, då denna endast ligger på ca 50 kvm. Tydligen var dessa sviter Club Deluxe-rum tidigare men utrustades med en vägg/avdelare mitt i rummet och vips fick man en svit att erbjuda som uppgradering! Stort fint badrum med dubbla handfat och både dusch och badkar bakom en glasdörr.

Internetuppkoppling

Wi-Fi fungerade utan problem.

Prisindikation

140 €

Slutsats

Litet för att vara en svit men med otroligt mycket värde för lite pengar. Dock är det rätt svårt att utnyttja DSU här då de har väldigt få rum som erbjuds för detta (max ett rum per våning).