Hotellbeskrivning

Klassiska eleganta hotellet i Stockholm med magnifikt läge. Jag hoppas hotellet får en liten fasadrenovering snart som speglar insidan bättre för den är väldigt elegant.

Läge och transport

Läget kan väl knappast bli bättre med utsikt över slottet och Gamla stan. Nära till både tunnelbana och bussar om man nu vill nyttja dessa transportmedel här men även promenadavstånd så klart till det mesta i och med det centrala läget.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Första gången jag var på hotellet gick incheckningen snabbt och jag blev uppgraderad från ett dubbelrum med gårdsutsikt till ett Superior-rum med utsikt mot slottet. Andra gången fick jag vänta lite längre knappt fem minuter innan jag kunde bli incheckad men receptionisten ursäktade dröjsmålet och uppgraderade mig rejält från ett enkelrum till en svit med utsikt mot slottet. Väldigt bra värde för pengarna då jag enbart betalat ca 1300 och fick en svit värd närmare 13000! Som medlem i Leading Hotels of the World, LHW, ingår det ju en uppgradering till nästa kategori om det finns tillgängligt men det här var ju något över det normala!

Rummet

Båda rummen jag provade var fräscha och med en smakfull inredning. Sviten hade väl lite äldre stil på möblemanget än superior-rummet men båda rummen var mycket trevliga. Badrummen var likvärdiga på båda rummen med både stort badkar och dusch. Badrumsartiklarna var från Molton Brown och kom i något större förpackningar i sviten jämfört med Superior-rummet. Förutom detta fanns det också tofflor, morgonrock och båda gångerna fick jag även en elegant penna i en presentask som välkomstgåva, även det en av förmånerna med medlemskapet i LHW.

Mat, dryck och faciliteter

Frukosten var bra med med ett trevligt utbud av svenska klassiska frukosträtter så som mannagrynsgröt, olika sorters lax och sill och en del färdiga varma alternativ utöver detta. Det fanns säkert möjlighet att beställa ytterligare rätter men det var aldrig något jag försökte mig på.

Jag tog en drink nere i baren en av källarna och det var en angenäm upplevelse även om själva drinken kanske inte var något att skriva hem om. Prisnivån var dock inte så avskräckande som jag hade förställt mig att den skulle vara.

Grand har även ett trevligt SPA nere i källaren so ingår i hotellet med en vacker pool, torr- och ångbastu, olika bubbelpooler och duschar med både regn- och vattenfallsfunktioner. Mycket trevligt så glöm inte badbyxorna!

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen fungerade utan anmärkning och fungerade genom att man anslöt sig till ett lösenordsskyddat nätverk. Skönt att slippa hålla på att knappa in rumsnummer och efternamn , godkänna vilkoer och bli utloggad efter en stunds inaktivitet.

Prisindikation

1300

Slutsats

Mycket trevligt hotell och som medlem i LHW helt underbara förmåner! Nu vet jag inte om det hör till standard att man blir uppgraderad så enormt som jag blev men helt klart blev jag sugen på att utforska mitt ganska nya LHW-kort på fler platser runt om i världen!