Bakgrund och introduktion

Det var så dags för årets midsommarresa hem till Gotland! Brukar normalt på detta korta hopp inte bry mig om att boka Plus, men eftersom jag bokade resan otroligt långt i förväg så var det för billigt för att låta bli.

På flygplatsen

Väl på Arlanda var det otroligt mycket folk, inte särskilt förvånande eftersom det ändå är storhelg. Köerna sträckte sig långt ut i hallen på T4 både för bagage och för säkerhetskontroll och jag bedömde väntetiden upp för trappan till ca 45 minuter. Eftersom jag hade checkat in i appen och inte skulle lämna bagage så la jag dock inte särskilt mycket tid på att ta mig igenom säkerhetskontrollen och in i loungen.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Istället för att gå och trängas så väntade jag länge med att gå till gate, något som verkligen är att rekommendera på ATR eftersom Plus är längst bak i kabinen då ombordstigning sker bakifrån. Kabinen upplevs som ganska trång och jag och min stolsgranne fick luta oss ifrån varandra för att få plats i stolsparet.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är okej för korta hopp men jag skulle nog inte vilja sitta i den någon längre stund då den inte går att luta. Brickbordet var också minimaliskt och då jag och stolsgrannen var relativt bredaxlade fick vi röra oss långsamt och försiktigt för att inte slå ner det som ställdes där.

Måltider och Service

Med tanke på att flygtiden är så kort hinner kabinpersonalen nästan inte igenom kabinen innan det är dags för landning, men de började iallafall med servering till Plus i vanlig ordning. Kabinpersonalen tillhör det danska Jettime men de var fantastiskt trevliga och serviceminded!

Ankomst

Eftersom jag inte hade något bagage kunde jag direkt gå ut till flygbussen som stod och väntade. De passagerare som hade bagage fick dock vänta på nästa. Särskilt lustigt var det när vi stannade vid Östercentrum då busschauffören gjorde midsommarresenärerna medvetna om att ”Systembolaget ligger på vänster sida i bussens färdriktning”