Beskrivning och intryck

Goldair Handling CIP Lounge i Aten, ligger sist i raden av lounger på Atens flyplats vid gate B-13 i B Terminalen (Schengen). Denna lounge verkar vara huvudlounge för Skyteam men släpper även in Priority Pass, Diners och Loungepass medlemmar. Även fast jag denna dag skulle flyga med Aegean så valde jag denna lounge för att pröva något nytt. Vad gör man inte för Businessclass.se läsare :).

Loungen är modern men rätt liten (platser för ca 40 personer). En fördel med denna lounge är att den öppnar 0430 men när jag kom redan 0415 så var den redan öppen.

Det är marmorgolv i loungen och lite minimalistisk inredning vilket tyvärr gör att den känns något steril och detta gör också att ljudet studsar, så den blir lite skränig med hög ljudnivå.

Inga utrop, så detta får man hålla reda på själv, via en monitor vid entren.

Bekväma stolar. Olika sittplatser beroende om man vill sitta och ta det lugnt, arbeta eller äta.

En bonus var att jag fick en fast track biljett för Security av loungevärdinnan. En positiv överraskning. Denna är inte daterad, så det kan med fördel användas vid annat tillfälle.

 

Mat och dryck

Drycken: Kaffepanna, espressomaskin, olika läskedrycker och juicer. Även ett litet spritbord. Normalt utbud för denna typ av lounge.

Maten:  lite olika bröd, skinka och ost, bakelser och lite frukt, ingen varm mat, känns lite tunt i min mening. Möjligen var det dukat för frukost. Skulle vara intressant att se om det är annorlunda utbud senare på dagen.Det är självservering.

Faciliteter

Det finns ett bord mitt i loungen med 4 arbetsstationer med tillhörande datorer, inte avskilt på något sätt. Ett ytterligare bord  med 6 platser där man kan ställa sin egen dator om man vill.

Förutom arbetsbordet, där kraftuttagen är infällda i bordet, så är det tunnsått ,ed  kraftuttag att koppla in datorer,detta är ett stort minus i en lounge i min mening.

Två TV apparater som visar CNN utan ljud. Ett tidningställ vid entren erbjöd Le monde,Le Figaro och Intl New York Times.

Toalett men ingen dusch.

Ett avskilt ganska stort rökrum för den röksugne.

Internetuppkoppling

Internetuppkoppling finns gratis på Atens flyplats. Men i loungen finns en dedikerat nätverk som verkar vara lite snabbare. Jag fick en kod för detta helt gratis.

Slutsats

Slutsats: Denna lounge får ett medelbetyg av mig. I aten finns det andra lounger som är bättre.

På minussidan: Kunde varit lite mysigare inredd, ett minus är ljudnivån. Skralt med tidningar och ingen varm mat.

På plussidan: fasttrack biljetten , tillgång rill ett rökrum samt att loungen öppnar tidigt.

Skulle besöka denna lounge igen utan problem, dock för en längre vistelse skulle jag välja någon av de andra loungerna.