Bakgrund och introduktion

Kortsemester i Zanzibar

På flygplatsen

Vi kom med anslutning från Kastrup. Det enda vi hann med var den långa promenaden från A-piren till B. Då ingick också en passkontroll.

Ombordstigning och första intryck

När vi kom till gaten, som några av de sista, väntade man på oss: ”Så det är ni från Köpenhamn – vad bra, välkomna. Vi skall kontrollera att ert bagage kommer med.” Kändes tryggt. Väl ombord fann vi att det var väldigt få passagerare. Denna flight gick MXP-FCO-ADD och vid mellanlandningen i ROM fylldes planet upp till kanske 80-90%. Men direkt efter att vi stigit ombord serverades champagne och en väldigt god apelsinjuice. Intrycket i business-kabinen var rent o snyggt om än lite slitet. Vi hade platserna 2J och L.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var bra att sitta i, och senare förvandlades den till en 180 graders ”full size” säng – helt ok. IFE skärmen kändes lite liten då den satt ”långt bort” i ryggen på framförvarande stol. Det fanns en del filmer – både gamla och nya – samt lite annat som kartor och spel. Men när jag försökte mig på ett parti schack så hängde sig systemet – enda sättet för personalen att komma tillrätta med problemet var att boota om – vilket medförde att alla skärmar på rad J och L startades om… ombootningen av systemet tog ca 10 minuter. Men sedan fungerade allt ua.

Internet ombord

Nej

Måltider och Service

 

Dom 3-4 flygvärdinnorna som servade oss 25 i business class var under hela resan mycket vänliga och trevliga.

Mellan Milano och Rom serverades några små canapeer – smakade ok. Jag fortsatte med champagnen. Efter Rom blev det middag, det fanns 2 förrätter, 3 huvudrätter och 4 efterrätter att välja mellan. Jag tog mozzarella med tomater till förrätt, smakade sisådär. Till huvudrätt tog jag fisktallriken: räkor, hälleflundra och havsabborre, smakade utsökt gott. Till detta ett välsmakande Etiopiskt vitt vin. Som dessert tog jag ostbricka och ett glas Etiopiskt rött. Helt ok – men höjdpunkten var definitivt huvudrätten och det vita vinet.

När jag skulle sova kom flygvärdinnan och ”stoppade om mig” – en trevlig gest.

Sömn

 

Efter maten fanns det bara ca 3 timmar att sova på. Men stolen i nedfällt läge blev en utmärkt säng, så det blev några timmars sömn.

Ankomst

Vi stannade ute på plattan. Business passagerarna släpptes av först och fick egen bekväm buss till terminalen. När vår buss körde iväg släpptes resten av passagerarna av.

Slutsats

ET business class når väl inte helt upp till nivån hos en del andra *A bolag. Men klart godkänt tycker jag – det är ju trots allt ett afrikanskt bolag …