Bakgrund och introduktion

London är en stad som har en härlig stadspuls och erbjuder många spännande sevärdheter, shower och shoppingupplevelser året om. Att åka på en weekend till London är ett trevligt avbrott i vardagen och det är en stad som alltid visar sig från sin bästa sida. Det fina med London är att staden är lättillgänglig och enkel att ta sig till. Väljer du ett direktflyg från Sverige tar flygresan omkring två och en halv timme i bästa fall. Norwegian är ett av flera flygbolag som har direktflyg som går till London, de har dagliga avgångar från Stockholm Arlanda.

På flygplatsen

Det går smidigt att ta sig till flygplatsen och med Arlanda express åker du från Stockholm cityterminal till Arlanda flygplats på 18 minuter. Arlanda är en stor knutpunkt för flygresenärer och här finns allt från mat och shopping till apotek och bokhandel. De finns även en frisörsalong där du kan passa på att klippa dig medans du väntar på att ditt flyg ska avgå. Såklart finns det även ett antal barer att välja mellan där du kan starta semestern med en öl eller något annat gott att dricka. 

Ombordstigning och första intryck

Norwegian har en smidig incheckning och du får ta med dig en liten handväska plus en kabinväska i handbagage utan extra kostnad, det känns generöst jämfört med andra flygbolag. 

Du får ett varmt välkomnande av leende kabinpersonal när du stiger på flygplanet.  

En fördel med att flyga med Norwegian är att du kan samla poäng när du flyger med dem, förutsatt att du betalar med deras kreditkort Norwegian Reward. Du kan få upp till 10% av biljettpriset i så kallade cashpoints som ger dig rabatt när du till exempel bokar din nästa resa. Du får även i samband med bokningen en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd som bidrar med extra trygghet när du reser. Förutom att du kan tjäna in cashpoints när du använder Norwegians kreditkort så är ett kreditkort alltid bra att ha med på resan. Den största fördelen med ett kreditkort är att du kan använda kortet om du skulle få slut på din reskassa i förtid eller om något oförutsägbart skulle hända som gör att du behöver mer pengar än du planerat. Tänk dock på att räntan är hög om du skulle gå i minus på kortet. Det finns också andra alternativ till att använda kreditkortet. Många företag erbjuder snabblån som betalas ut på kontot inom några timmar. En grundregel för både kreditkort såväl som snabblån är att man alltid bör betala tillbaka pengarna i god tid. Gör man detta så slipper man alla onödiga kostnader. En annan viktig rekommendation som många glömmer bort är att alltid betala i den lokala valutan på semestern. På det sättet slipper du växlingsavgifter. Undvik också att ta ut pengar från bankomater eftersom även dessa kan ta ut växlings- och administrationsavgifter utan förvarning.

Stolen och underhållningssystemet

Flygstolarna är bekväma att sitta i men det känns ganska trångt mellan stolarna och till sätet framför, de skulle kunna vara lite mer generösa med benutrymmet på planet.   

Inredningen i planet känns överlag fräsch och sätena är rena och spänstiga. Toaletten har som alltid när det kommer till flygplan mer förbättringspotential. Toalettinredningen är tyvärr sliten och ser lite ofräsch ut, här kunde de hållit efter den bättre.

Internet ombord

När du flyger med Norwegian har du alltid gratis internet ombord som du får ta del av. Uppkopplingen fungerade bra under större delen av resan, det gick obehindrat att surfa på sociala medier.

Måltider och Service

När du flyger med Norwegian får du välja om du vill ha mat under flygningen eller inte när du gör din bokning innan avresa. Maten som serverades var god och mättande, det var ingen supermat med den höll förväntad standard.

Sömn

Att flyga mellan Arlanda och London går så pass snabbt att det inte finns möjlighet till någon längre sömn. Om du känner för att sova en liten stund är det sittandes i flygstolen som gäller. Att ta med en nackkudde är att rekommendera så att du få ett bättre stöd för din nacke under tuppluren.

Ankomst

För den som gillar shopping är Oxford street, Regent street och Bond street gatorna som du bör besöka. Men även Soho har många spännande butiker och bra shopping att erbjuda. Oxford street är Londons kändaste gata när det kommer till shopping och här hittar du flag butiker från många kända varumärken och även det omtalade varuhuset primark är beläget här. När det är dags för lunch finns det många trevliga ställen att få sig en bit mat på längs de olika shoppingstråken, eller varför inte passa på att ta en pint på en klassisk bar.

Det är lätt att lyxa till det i London och att den planerade reskassan tar slut är lätt hänt. Se därför till att planera ekonomin noga.

Rikt nattliv och shower i världsklass

Förutom shopping har London ett rikt nattliv med många nattklubbar och barer. Det är alltid liv och rörelse ute på gatorna och att ta en barrunda är definitivt att rekommendera. Lockar inte barer, pints och häftiga nattklubbar finns det andra aktiviteter att välja på. London är även kända för sina fantastiskt välgjorda musikaler som verkligen är värda att besöka. Många människor kommer långväga bara för att få uppleva dessa storslagna musikaler.

Matkultur från hela världen

Passa även på att äta en god middag ute, förutom den välkända maträtten fish and chips kan du avnjuta mer mat från det brittiska köket, allt från pajer till steakhouse. London har utöver det en rik matkultur där du hittar restauranger som har specialiserat sig inom mat från olika världsdelar. Här hittar du bland annat indiskt, franskt och asiatiskt mat och du kommer garanterat att hitta något som faller dig i smaken.

Slutsats

London är en fantastisk stad som är perfekt att besöka under en weekend, och att resa dit med Norwegian är helt klart ett bra val. Att ta sig till och från flygplatsen var enkelt och smidigt. Själva flygupplevelsen med Norwegian kändes trygg och vi anlände i planerad tid. Deras generösa bagageregler är helt klart ett stort plus och som skiljer Norwegian från andra flygbolag.