Bakgrund och introduktion

Har länge , mycket länge drömt om att besöka Japan. Och när det blev dags valde jag att flyga med det största och fantastiska A380 och Business class för bästa komforten.

På flygplatsen

Det blev inte mycket tid i lounge men maten var perfekt. Man fick redan där japansk mat att välja utöver vanlig europeisk mat. Gott om dricka inklusive öl, vin, etc. Och massor av diverse frukter. Incheckningen mins knappt. Det var smidigt, smidigt. Vi började resan i Göteborg som de stora väskorna var inte med. Sedan hade vi separata ingångar för business class så det var aldrig trångt.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Jag hade kollat en del bilder på nätet innan men väl på plats var intrycket ännu bättre. Mycket vänlig personal, både européer och japaner. Mycket luftigt och tolkarna i separata utrymme gav en härlig känsla. Man bjöds på en härlig vin spumante Mionetto il Ugo med flädersmak som jag har sedan dess försökt köpa och hoppas nu att min kontakt med Systembolaget skall ge resultat snart.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var perfekt att sitta men trots att det blev nästan som en säng var det lite svårare att ligga bekvämt. Jag är 192 cm och väger över 100 kg.  Och jag använder läsglassögon . Tv-skärmen var lite mitt i mellan mitt bästa avstånd för att se på TV.

Internet ombord

internet fanns inte men behövde ändå inte . Det var mycket annat att fokusera på.

Måltider och Service

Perfekta måltider , både japanska och europeiska. Jag valde alltid japansk.

Sömn

Som sagt sov jag men lite trångt för stora grabbar är det.

Ankomst

Väl framme gick det snabbt genom passkontrollen även om de ville ha fingerprint etc. Personalen där var snälla och ganska så neutrala, inte alls så aggressiva som amerikanerna är och inte alls så frågvisa.

Slutsats

Trivdes fantastiskt under mina 10 dagar i Japan när jag besökte Kyoto, Osaka och Tokyo , åkte Shinkansen etc. Åt middag på 200-300 m höjd på en häftig restaurang etc. Men märkligt nog längtade till flygresan hem i den mäktiga flygmaskinen. Och det blev ännu bättre nu när jag var van vid miljön där.