Hotellbeskrivning

Detta hotell behöver knapast någon beskrivning längre på denna sajt; det torde väl vara det mest recenserade hotellet? Hur som haver, designat av arkitekten Ricardo Bofill så är detta hotell ett som jag gärna återvänder till – för andra gången bara i år (2014). Varför? Det är helt enkelt ett läckert och angenämt boende den tid som spenderas i Barcelona. Vidare, kedjan (W) har ett sinne för detaljer som överträfffar de flesta andra hotell, och detta hotell är inget undantag. Genomgående så är det stora som små detaljer och en vågad, men inte, överdriven design som präglar W Barcelona. Arkitekten har också efterlämnat ett antal skulpturer interört och exteriört (till exempel; se den öppna platsen på baksidan av ”seglet”).

http://www.businessclass.se/recensioner/w-hotel-barcelona-lyx-och-flard-barcelona/

Läge och transport

Läget är, som numera bekant för många, nästan längst ut på piren mot kontainerhamnen. Det kanske inte låter så trevligt, men med den utsikt som bjuds så är det, faktikst, kul att studera det som sker där (om du får ett rum som vettter mot den sidan). Att ta sig till hotellet går snabbt med taxi från flygplatsen, även om det går två busslinjer som vänder utanför. Närmaste tunnelbanestation ligger vid Barceloneta.

Just läget gör det angenämnt att gå den lagom långa sträckan in till stan’. Kanske ett par hundra meter längs stranden. Vid varmt väder så är folklivet omfattande, och det finns ett antal vattenhål längs vägen.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen tog sin rundliuga tid i och med att det blev en viss förvirring över SPG-Gold amneity. Valde fritt Internet, men av någon anledning fick vi två gratis drinkar – och vi fick betala för WiFi (€ 19). Agenten menade på att vi får två timmar gratis anslutning i alla fall, och att få använder mer än så. Vi hade inte frukost med i vår bokningen, men, det visade sig vid utcheckningen att de inte tog betalt för denna. Vi klagade inte. Blev billigare så, trots att vi fick betala för Internet-anslutningen.

En annan förmån som man har som SPG-Gold medlem är gratis vatten på flaska, även om det står en prislapp på flaskan i rummet.

Rummet

Även denna gång fick vi ett Wonderful room, högt upp i byggnaden. Ett 40 kvadratmeter krypin med väl tilltagna dimensioner. Som jag skrivit i en annan recension så nyttjas kvadratmetrarna väl och det känns inte trångt, tvärtom; luftigt och rymligt.

Ska inte skriva alltför mycket om rummet denna gång, de andra recensionerna täcker det gott och väl. Dock, kan nämnas att denna gång fick vi ett rum som vetter mot hamnen. Denna sida skulle jag hävda är lika intressant som den motsatta, det sker ett och annat även i hamnen. Dessutom kommer och går det båtar och fartyg mer eller mindre hela tiden, dygnet runt. Barcelona är dessutom en kryssningshamn, förutom allt gods som passerar. Det är en och annan som kräver lots så ibland får du se denna åka ut för att möta upp.

Denna gång hade vi planerat att prova drinkbrickan, dvs. beställa upp is och leka lite bartender. Tyvärr hanns det inte med, dels hade vi två fria drinkar (vi tpg champagne i poolbaren – Wet) och dels var det snart dags att ta sig till BC.se träffen lite senare på kvällen till den närbelägna Somorrostro. Nästa gång ska jag prova att blanda ihop enligt de recept som följer med på brickan …

En intressant detalj vi inte har nämnt i tidigare recensioner: det finns en strykbräda med strykjärn för den som behöver släta ut skjortan som fick sig några nya veck under flygningen.

”Safety deposit box” finns i ett utrymme ovan byrån jämte den storta garderoben för pass och andra värdesaker. Värt att notera: det finns ett eluttag inuti kassaskåpet så du kan ladda din mobil om du behöver låsa in den.

Det enda vi kunde anmärka på denna gång var att iPoddockningsstationen inte gav någon laddning och att den desutom inte var ansluten til Tivoliklockradion, kunde varken ladda iPoden eller höra på vår egen medhavda musik i den. Hotellet är notifierade om detta.

 

Mat, dryck och faciliteter

Även denna del, mat & dryck, har recenserat i mer detalj nyligen. Men, det är värt att nämna att frukostbuffén är väl tilltagen. Dätremot hittar du inget bacon eller äggröra på den. utan detta är något som beställs separat (se bild påmenyn nedan) och ingår i priset. Det finns också ett anatal olika juicer, själv gillar jag nog ändå bäst den färskpressade apelsinjuice, inget från någon tetra här inte!

Ett antal varma rätter finns också att tillgå, det är spanska sepcialiteter som stekta grönsaker, korvar och tortillas (pajer).

Efter avslutad frukost går det också bra att få en kaffe, t.ex. dubbelespresso, och något litet bakverk från buffén. Även, om du valde te när du satte dig till bords.

Det är också värt att nämna att på frukostbuffén finns det Nutella.

 

Det som är lite nytt denna gång är att vi tog med oss träningskläder och testade gymet, Fit; som är stort och väl tilltaget (ca 300 m2). Även om det är många på plats så blir det inte trångt. Det finns bland annat:  maskiner från Technogym, balansbollar, löpband, uppvärmingscyklar, klättermaskiner (för uppvärmning), fria vikter, stretchmattor, etc. Vi letade efter yogamattorna som skulle finnas, men fann tyvärr inga. En boxningssäck finns också i work-out salen.

För den som behöver går det att ordna med personlig tränare, yogainstruktör, pilates och boxningsträning.

Passa på att ta en behandling på Bliss Spa. Det är en trevlig upplevelse – boka så fort som möjligt, lediga tider fylls snabbt på. Det går utmärkt att boka i förväg innan ankomst. Hotellet skickar ut en påminnelse drygt en vecka innan du ska till att anlända och däri finns en länk til Bliss.

Om inte vet vilken behabdling du vill ha så kan jag rekommendera en Blissage 75, en 75 minuter generell behandling som gör att du inte vill lämna hotellet efteråt, utan tar middagen i The Lounge eller på Bravo 24.

 

Internetuppkoppling

Snabb, och tyärr denna gång till det facila priset av € 19. Räckvidden visade sig vara god, vi kunde surfa utanför hotellet i den närbelägna Pez Vela – en restaurang som kan rekommenderas. Be Whatever/Whenever boka ett bord …

I det väl tilltagna skrivbordet finns en lucka med uttag, både Ethernet och eluttag. Den går att diskret fälla ned och dina kablar sticker ut.

Prisindikation

SEK 0 (40 000 SPG-poäng för ett veckoslut)

Slutsats

Ett trevligt och läckert W, återigen. Jag har bott här några gånger och tänker bo här igen. Det skulle säkerligen fungera utmärkt för affärsresenärren i och med de faciliteter som finns, t.ex. deras Businesscenter (trappa ned från lobbyn), bra skrivbord på rummet, goda transporter, etc.