Hotellbeskrivning

Marriott Hotel i Berlin ligger nära Potsdamer Platz, som kan beskrivas som det nya “hjärtat i Berlin”. De flesta håller nog med om att Berlin inte riktigt har haft ett riktigt centrum tidigare, även om det har funnits massor av bra områden. I vilket fall. Jag skulle beskriva Marriott som ett lyxhotell och i vanliga fall brukar jag och min sambo bo lite enklare, men i samband med vårt 10-årsjubileum valde vi att slå på den stora trumman. Ett beslut som vi båda är väldigt nöjda med.

Hotellets interiör är slående och allt osar av kvalitet. Från personalens service till hotellfrukosten. Internetet på rummet funkade fint och vi tog med vår Chromecast och kopplade upp den på teven så vi kunde kolla Netflix och gemensamt värma upp med lite spel innan vi besökte ett av stadens kasinon ena kvällen. Vi visste inte riktigt var vi skulle vända oss men goplays lista på de bästa spelsajterna var en bra väg att snabbt hitta ett schysst alternativ.

Läge och transport

Eftersom hotellet ligger mindre än 100 meter från Potsdamer Platz är läget suveränt. Det är lika nära den stora parken i Berlin där det också finns ett välskött zoo för de som fortfarande gillar att gå på sådant. Vi besökte det och bedömde det tillräckligt schysst för djuren för att det skulle kännas fair. Det är också nära Kreuzberg, ett riktigt häftigt område med ett rikt konstnärsliv.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Här har varken jag eller sambon något att anmärka. All personal var supertrevlig och hjälpsam. Det var inga konstigheter med att lämna väskorna i ett rum bakom disken när vi checkat ut och de var snabba med att hjälpa oss att fixa taxi och komma med rekommendationer på vad man kan hitta på under vistelsen. Då vi båda gillar att besöka ställen som inte är så typiskt turistiska var detta perfekt. De visade oss bland annat jazzklubben Zig Zag som var helt fenomenal och som vi i vår tur varmt rekommenderar.

Rummet

Vi valde det enklaste rummet på hotellet, med en stor säng (istället för deluxe med två stora sängar då). Men att säga att rummet är “enkelt” är felaktigt. Rummet är stort och välplanerat med en liten hall, ett jättefint badrum och ett stort sovrum med jätteskön säng, stora avlånga fönster, skrivbord och en storbilds-TV. Här kan du se hur rummet ser ut i bilder.

Mat, dryck och faciliteter

Vi åt aldrig någon middag på hotellet men de hade suverän frukost (äggröran var perfekt vilket alltid är något av ett test för mig) och sedan en jättemysig bar vi hängde i när vi kom hem om kvällarna. När det kommer till övriga faciliteter var det inget vi kollade på.

Prisindikation

1 750 SEK

Slutsats

Vi är mer än nöjda med vår vistelse på Marriott och det kan inte bli annat än högsta betyg.