Beskrivning och intryck

Loungen ligger före säkerhetskontrollen, på vänster sida, bakom ett par snitsiga dörrar. Den är vad jag kunde se den enda loungen på FLR. Utöver diverse *A-bolag, Alitalia och BA fanns också Priority Pass skyltat. Även Diners skall fungera.

Överlag fick jag ett mycket positivt intryck, italienska lounger har i mina tidigare erfarenheter inte varit särskilt bra. Men Masaccio överraskar! Loungen rymmer ett trettiotal sittplatser fördelade på två rum i bekväma fåtöljer. Inredningen går i grått och beige, med dämpad belysning och en tyst plastmatta på golvet. Trots en ganska full lounge vid besöket var det en väldigt tyst och avslappnad stämning. Där finns också ett möterum som går att stänga till om.

Loungevärdens disk är precis innanför dörren, när nästa beökare kommer efter blir man lätt träffad av dörren. Se upp!  😉

Mat och dryck

En disk innehåller ett bra sortiment av flera sorters kakor och croissasanter, där finns en kyl som innehåller ett brett utbud av förhållandevis rejäla smörgåsar, öl, juice, läsk och vatten. Samt en disk med två sorters bubbel, några vinsorter, martini, JB & Gordons. Det finns förpackade typ små minipizzor och liknande italienska saker med ost och kött att mikra.

Faciliteter

En toalett för herrar (damernas besöktes inte). Rent och rymligt, inget att anmärka på. Duschar hittade jag inga. Skärmar med avgångar finns i båda rummen. Två arbetsdatorer i ett hörn. En hylla vid ingången med italienska dagstidningar och också en del böcker. Lite ont om eluttag, mest knepiga italienska trepoliga lampkontakter (kanske användbart med rätt adapter).

Internetuppkoppling

Uppkoppling utan tidsbegränsning (flygplatsen erbjuder annars bara 15 minuter). Loungevärden tillhandahåller kod, som för ovanlighetens skull faktiskt skall skrapas fram! Det blev ingen trissvinst, men uppkopplingen var stabil, tyvärr rätt långsam. Kan ha berott på antalet besökare.

Slutsats

Väl värd ett besök. Efter två arbetsdagar i Italien uppskattades lugnet, dämpad belysning  och den avlappnade atmosfären innan flygningen hem.