Hotellbeskrivning

Hotellet är smakfullt designat av den välkända danska arkitekten Nils Fagerholt.  I elegant och återhållsam nordisk stil med en tidlös fulländad design. Hotellet ligger i Köpenhamns centrala delar och du har nära till vackra promenadstråk, shopping och restauranger.

Läge och transport

Best western hotell  är beläget vid en av Köpenhamns mest attraktiva och populära adresser. Området där hotellet ligger har i århundraden varit en central plats för köpenhamn. Du har närheten till kanalen som rinner genom köpenhamn och du når shoppinggatan ströget efter några minuters promenad. Hotellet ligger även ett stenkast från kristinebergs slott och det kungliga biblioteket.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

När du stiger in i Best westerns entre välkomnas du av en trevlig receptionist som informerar dig om allt som du behöver veta inför din vistelse på hotellet. De svarar gärna på dina frågor och är mycket hjälpsamma.  Incheckningen går snabbt och smidigt och du blir guidad till ditt bokade rum. Best Western har även ett lojalitetsprogram som heter Best Western Rewards där du kan samla poäng under din vistelse. Det är gratis att bli medlem, så du har verkligen ingenting att förlora på det. När du har bott sammanlagt 15 nätter på något eller några Best Western hotell når du “Platinum” som ger dig förmåner framför andra hotellbesökare. Har du bott 30 nätter höjs ditt medlemskap till ‘Diamond’ och det innebär ännu bättre förmåner för dig. Du kan bland annat få gratisnätter, kostnadsfri uppgradering av rummet och presenter.

Rummet

Allt i rummet känns genomtänkt och handplockat med noggrant utvalda detaljer. Det är inrett med designmöbler från världsberömda designers som Poul Kjærholm, Arne Jacobsen, Kasper Salto och Jacob Gubi Olsen. Rummets Intryck och atmosfär är slående och den nordiska diskreta elegansen skapar ett lugn i rummet som vädjar till avslappning och ro. Du kommer sova gott i den mjuka sängen och vakna upp utvilad i harmoni.

Mat, dryck och faciliteter

Köpenhamns största shoppinggata heter Ströget och där hittar du allt från danska varumärken och designbutiker till internationella kedjor. Här finns allt från lyxiga och exklusiva märken som exempelvis Prada och Hermès. En shoppingupplevelse  som du verkligen inte får missa är ett besök på Illums BolighusAmagertorv 10. Här kan du shoppa vackra ting och även njuta av en vacker utsikt över Köpenhamn från deras takterrass. Det är lätt att förälska sig i vackra designföremål från designikoner som Royal Copenhagen eller Georg Jensen. Många passar på att köpa designföremål från danska designers när de befinner sig på plats i Köpenham. De blir ofta ett fint minne från resan och en värdefull inredningsdetalj som kommer att pryda hemmet under många år framöver. Danmark är ett dyrt land överlag och att köpa dansk design kostar, av den anledningen är det bra att du planera dina inköp och se över din budget innan din avresa. Skulle du mot förmodan behöva dryga ut din reskassa kan du använda dig av olika finansiella metoder. Att använda ett kreditkort är det absolut bästa sättet om du vill utöka reskassan och möjliggör att du kan betala dina kostnader i efterhand. Det finns även andra möjligheter som att ta ett sms lån eller andra liknande lån. Hur du väljer att finansiera semestern väljer du själv, men den absolut bästa vägen är att använda ditt kreditkort och besparingar innan du ansöker om ett lån. Förutom excellent shopping hittar du härliga restauranger med skandinaviska smakupplevelser i innerstan. Längs med Ströget finns mysiga cafeer där du kan äta färska wienerbröd.  

Internetuppkoppling

Du har tillgång till gratis wifi under hela din vistelse på hotellet och det fungerar utmärkt i hela hotellbyggnaden. Eftersom du reser inom EU behöver du inte längre känna dig begränsad eller vara beroende av hotellets wifi. Tack vare den nya lagen om EU-roamingen kan du nu vara uppkopplad på ditt 3g och 4g nät. Du kan läsa dina nyheter, streama film och besöka både svenska och utländska siter utan att det kostar dig någonting extra.

Prisindikation

1980 kronor per person (Observera att priset varierar beroende på säsong)

Slutsats

Best Western hotell är ett stilfullt hotell som känns lyxigt att övernatta på. För den som är extra intresserad av design är det här verkligen ett hotell att rekommendera. Hotellets läge är ett stort plus eftersom den är placerad i hjärtat av Köpenhamn. Det är perfekt för den som har nära till allt.