Beskrivning och intryck

På en av Arabemiratens största flygplatser, Abu Dhabi, finns Etihad Arrivals Lounge. Oavsett om du kommer hit för att göra affärer, semestra eller koppla av är ett stopp på Etihads lounge ett måste. Detta är ett väldigt omtyckt ställe som uppskattas av många resenärer. Loungen anses vara så bra att majoriteten av de resenärer som besökt den, före eller efter sin flygresa, säger att den är värd ett besök och att de utan tvekan skulle göra om besöket. Sektionen har också fått beröm i ett flertal reseforum där den fått positiv feedback för sin service och sitt utbud. Du hittar allt från lokala rätter till enklare mellanmål. Det finns också möjlighet att boka massage på plats, duscha eller underhålla sig med ett stort och internationellt utbud av tv-kanaler. Gratis wifi finns i hela loungen, och för de yngre besökarna finns det också en egen avskärmad lekavdelning.

Mat och dryck

I Etihad-lougen finns både internationell såväl som lokal mat. Observera att alkohol inte serveras. Något som besökarna uppskattar och som är värt ett besök är terummen där varmt traditionellt te serveras. Det finns också många enklare mellanmål att välja bland om man vill ha ett enklare tilltugg i sin fikastund. Vill du prova något sötare rekommenderar vi kadaif och baklava – två traditionella sötsaker som du inte får gå miste om.

Faciliteter

Allting som du hittar i ett vanligt hushåll, och lite till, finner du också i Etihads lounge. I loungen finns tv-underhållning, duschar, sovplatser, fikarum, sektioner för de yngre och till och med en frisörsalong om du vill klippa dig inför eller efter din vistelse. Kom ihåg att du primärt måste använda ditt medlemskap i Etihad Club för att nå loungen. Har du inget medlemskap betalar du för inträdet, vilket kan vara lite dyrare. Poäng som du tidigare samlat in kan således växlas in till förmåner inne i loungen.

Precis som många andra flygbolag, likt Norwegian, har Etihad sina egna betalkort där användarna uppmanas betala med sina kort för att få statusförmåner och cashbacks. Även om det finns många förmåner i dessa kort ligger nackdelen i att du inte kan ansöka om kredit som kan användas under resans gång. För att få ett betalkort från Etihad krävs det att du är folkbokförd i förenade Arabemiraten. Därför rekommenderar vi att du vänder dig till svenska långivare om du exempelvis behöver ett blancolån för att finansiera din resa. Det är väldigt viktigt att jämföra de olika alternativen på marknaden innan du tar ett beslut kring vilken långivare du vill ha.

Internetuppkoppling

På loungen är internetuppkopplingen trådlös och generellt bra. Det finns många alternativ, beroende på hur snabb hastighet du förväntar dig. Antingen kan du ansluta dig till det publika nätet eller så kan du betala extra för att koppla upp dig till premiumnätet som är lite snabbare. Generellt finns det tre paket att välja bland. Du behöver också ett internationellt betalkort för att köpa ditt hastighetspaket.

Slutsats

Etihads Lounge i Abu Dhabi är en av de populäraste loungerna i Förenade Arabemiraten. Här erbjuds allt som krävs för en god avkoppling efter eller innan din flygresa; god mat och dryck, en mysig teavdelning, underhållning, massage, sängar, frisörsalonger och duschar. Kom ihåg att det kan vara dyrt att besöka loungen om du inte har ett medlemskort. Etihad är ett fristående flygbolag och det går tyvärr inte att kombinera andra medlemsprogram från andra flygbolag, som exempelvis SAS Eurobonus eller Turkish Airlines Miles and Smiles.