Bakgrund och introduktion

En affärsresa till New York. Jag flög ekonomi och bett om vegetarisk kost på planet. Överlag var resan klart godkänd. Stort plus för det stora filmutbudet på planet.

På flygplatsen

Arlanda är välbekant mark och här tycker jag att allt flytter på bra. Inga större konstigheter. Fick ett schysst erbjudande i tax-freen och kunde köpa en flaska whisky till rabatterat pris. Åt också en god, men något dyr, måltid.

Ombordstigning och första intryck

Den här typen av plan är ju väldigt stora. Jag hamnade i mitten av mittplatserna, vilket kanske inte var optimalt, men då jag hade goda medresenärer var det inga större problem. Personalen var mycket trevlig. Fick hörlurar till en datorskärm monterad på stolen framför mig. Likaså bjöds det på dryck.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var skön och helt okej benutrymme. Underhållningssystemet var däremot utmärkt! Det fanns båda spel och filmer. Ett ovanligt spännande blackjack-spel och schackspel. Filmutbudet var imponerande stort och jag såg två filmer som var helt nya, någon hade inte ens släppts i Sverige ännu. Gillar verkligen att se filmer på flygplan, det är avvslappnande. Sen att det gick att se film, som inte gått upp på svenska biografer än, helt lagligt, till skillnad från sajter som dreamfilm och swefilmer. Högsta betyg!

Internet ombord

Internetet ombord var tyvärr ingen höjdare. Det fanns tillgängligt att köpa, men även det köpta internetet var under all kritik. Väldigt synd. Men det blev en paus från arbetsmailen.

Måltider och Service

Måltiderna var goda! Tillhör de som annars tycker att flygplansmat inte är någon höjdare, men här funkade det bra! Smakrikt och gott.

Sömn

Nja, någon större sömn blev det inte. Berodde nödvändigtvis inte på stolarna utan snarare på mig. Jag har överlag mycket svårt att sova under resor.

Ankomst

Ankomsten på Newark var helt ok. Planet landade bra och den biten funkade, men väntetiden på passkontrollen var fruktansvärt seg. Sen var passkontrollen lika otrevlig som vanligt på amerikansk mark. Kändes som ett irriterat förhör snarare än något annat. Men detta hör till resande till staterna, tyvärr.

Slutsats

Jag var överlag mycket nöjd med resan. Trevlig personal, punktligt flyg och ett stort utbud av underhållning. Att Newarks passkontroll inte får en att känna sig välkommen är inte SAS fel.