Mat, dryck och faciliteter

Den 4 maj inledde det exklusiva, smakfulla och omtalade Cotton House Hotel Autograph Collection i Barcelona en spännande kulinarisk resa tillsammans med den indiske Michelinkocken Atul Kochhar. Det tre månader långa celebra besöket avslutas i slutet av juli varför det fortfarande finns tid att köpa en flygresa till Barcelona med slutmål hotell Cotton House och dess restaurang Batuar. Kochhar, som själv är av indiskt ursprung, huserar vanligen på restaurang Benares i London och lanserade år 2015 ytterligare en Benares i Madrid där han har hyst stora framgångar. År 2007 blev han hedrad med en Michelinstjärna som första indiska kock i världen, och Benares är idag rankad som en av de bästa indiska restaurangerna i London.

Stjärnkocken har nu tillfälligt lämnat den spanska huvudstaden och baserat sig i välbesökta Barcelona för att tillsammans med lyxhotellet få dess klientel att få upp ögonen för, och kanske för första gången upptäcka, det indiska köket och i en förlängning även Indien som resmål. Landet som har en hisnande befolkning på 1,311 miljarder, 29 olika delstater och en multikulturell och mångspråkig kultur är hem till sevärdheter såsom Taj Mahal och den heliga floden Ganges. Landet bjuder även på mer okonventionella och oväntade äventyr såsom den årliga India Poker Championship (IPC), Indiens mest största och mest populära evenemang inom turneringspoker för den som eftersöker ovanliga platser att utöva poker runt om i världen. Den som drömmer om långresa till Indien kan därmed tryggt och trevande doppa sina fötter i den indiska gastronomin i kosmopolitiska Barcelona innan den far iväg och utforskar vidare på plats.

Om Kochhar har sagts att han anses ha en unik förmåga att ändra sättet som indisk cuisine uppfattas och upplevs av människor. Han hämtar inte sällan inspiration från sitt hemland samtidigt som han ständigt utforskar regionala rätter och råvaror på de platser han råkar tjänstgöra vid varje givet tillfälle. Genom att förena sitt indiska arv med sin förkärlek för brittiska ingredienser har han lyckats skapa en mycket egen och innovativ modern indisk meny som han blivit hyllad för.

Cotton House Hotel, som befinner sig i hjärtat av Barcelona mitt i området Eixample och ett stenkast ifrån barer, restauranger och shopping i världsklass, välkomnar såväl lokala som internationella gäster i en anrik byggnad som tidigare tillhörde stadens lokala bomullsstiftelse och dessförinnan en borgerlig, katalansk adelsfamilj. Efter att ha köpts upp av Marriottkedjan, och genomgått en omfattande renovering, (där samtliga detaljer hedrar byggnadens bomullsinfluerade historia och där man arbetat hårt för att bevara och återställa byggnadens ursprungliga element) öppnade hotellet sina portar för allmänheten i januari 2015. Hotellet briljerar med en svårslagen känsla för detaljer och elegans som återfinns i allt från de enskilda rummen och de mer exklusiva sviterna, till dess storslagna bibliotek och fantastiska poolområde på taket med vacker utsikt över centrala Barcelona.

Kochhars tre månader långa sejour på hotellet bjuder på menybyte varannan vecka för att kunna erbjuda ett såpass rikt och varierat utbud av det indiska köket som möjligt till hotell- och middagsgäster. Middagstid kan gourmander och mat-fantaster njuta av 5-7 olika rätter medan indieninspirerade cocktails och tapas serveras dagtid för den som föredrar ett lättare mål. Kochhar är som ovan nämnts känd för att smälta samman det traditionella indiska köket med lokala ingredienser för att skapa eklektiska och välsmakande kompositioner och en ny bild av indisk mat bortom take-away haken.

Prisindikation

342 dollar per kväll