Hotellbeskrivning

Bodde primärt här för att testa hotellet samt att jag vill samla lite poäng till mitt IHG konto då jag tänkte utnyttja dessa vid en kommande resa.

Helt ok hotell för personer som vill bo nära Gatwick flygplats för en inte allt för stor ”peng”.

Läge och transport

Läget på hotellet är väl inte något att orda om, ligger ca. 5-15 minuter från Gatwick lite beroende om man åker från Terminal South eller North.

Buss till hotellet går från hållplats 9 utanför T South samt hållplats 10 (såg det ut som) utanför T North. Returen till flygfältet tar endast 5 minuter till T South då bussen inte stannar vid andra hotell.

Bussen stannar precis utanför ingången på hotellet så det var snabbt och smidigt.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Då jag anlände till hotellet vid 16–tiden så var det nästan fullt i aulan, trots det så gick incheckningen smidigt, personalen var väldigt trevlig och service inriktad. Ända smolket i bägaren vid incheckningen var att mitt inlagda kort inte fungerade så jag ficka använda ett annat att betala hotellet med, däremot fungerade det vid utcheckningen för att betala barnotan med vilket ju var lite konstigt.

Lite osäker om jag blev uppgraderad denna gång, fick dock ett Double bedroom with Sofabed vilket var ganska stort.

Däremot så påpekade hon att jag är Gold medlem och att jag erbjuds 300 poäng eller en drink voucher samt det fria internet som erbjuds alla medlemmar av IHG Rewards Club.

Rummet

Hade bokat 1 Double Bed room och erhöll 1 Double Bed room with Sofabed så kanske jag blev  uppgraderad, lite osäker.

Rummet jag bodde i hade en dubbelsäng, en bäddsoffa i ljusgrått tyg samt ett runt soffbord, utsikten från fönstret var över en del av parkeringen utanför hotellet vilket inte känndes direkt delux. Golvet var i typisk engelsk stil täckt med en heltäckningsmatta som gick i en ljusgrå nyans. I rummet fanns ett skrivbord för kontorsarbete, TV samt vattenkokare.

Rummet kändes lite gammalmodigt fastän det var ljust.

Toaletten hade vitt kakel på väggarna, ett modernt gjutet handfat i något som liknade marmor samt ett badkar i storleken mindre. Det fungerade alldeles utmärkt till det de var tillför men ingen Spa upplevelse.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har både restaurang och lobbybar dock ingen executive lounge.

Lobbybaren var helt ok, den hade ett ganska modernt pub liknande utseende. Då jag kom dit vid 19-tiden var det ganska mycket folk som tog en öl/drink i väntan på att gå och äta i restaurangen visade det sig. Jag orkade inte äta någon grandiös middag så jag tog en drink samt beställde en blandning av olika små  friterade rätter med ett glas öl vilket smakade helt okej. Tycker dock att det skulle kunna ingått någon dippsås till detta men något sådant hittade jag ej på menyn tyvärr.

I typiskt engelskt pub maner stod x antal TV apparater på med dessa obotligt tråkiga sportkanaler, varför måste man envisas med detta det är ju ungefär lika spännande som att se på när målfärg torkar!?

Restaurangen och frukosten besökte jag ej på hotellet så jag kan tyvärr ej kommentera kvaliteten på dem.

I närheten av hotellet låg ett Tesco shoppingcenter som var öppet 24/7 om man nu mot förmodan skulle behöva lite bas varor.

Internetuppkoppling

Fritt WiFi för alla som bor på hotellet.

Prisindikation

Betalade 84 £/natt för 1 Double Bed rum (1 vuxen) med 1000 Bonus Point Package Rate. Advance Saver Rate verkar ligga på runt 55-75 €/natt för ett enkelrum utan frukost lite beroende på veckodag.

Slutsats

Ett helt okej hotell för en överkomlig summa som kan rekommenderas till gäster som vill ha nära till flygfältet men ej har krav på att bo direkt på flygplatsen.