Hotellbeskrivning

Sandic Rubinen ligger på Avenyn i centrala Göteborg. Det är ett trevligt, medelstort hotell med trevlig personal och schysst restaurang. Fick känslan av att många företag cirkulerar här med konferenser och liknande, men ingenting jag vet säkert. Jag besökte det i samband med en tur till Volvo.

Läge och transport

Sett till att det ligger mitt på Avenyn i gamla goa Götlaborg så går det knappast att klaga på läget. Nära till shopping, biografer, restauranger, museum, Trädgården och så vidare. Även gångavstånd till Liseberg och resten av Korsvägen om man är intresserad av det. Denna gången passade jag faktiskt på att äta den berömda räkmackan på Gothia Towers och den var väl värd sin vikt i räkor.
Som sagt var en av anledningarna till mitt besök att spana in volvomuseet och även besöka volvofabriken. Som ett stort “volvo-fan” och bilnörd var det roligt att få en djupare inblick i skapandet och bilmärkets historik. Jag har en volvo hemma som jag blev inspirerad till att putsa till lite. Såg att www.bildelar-online.se har rätt mycket originaldelar till volvobilar så ska spana in den lite närmare om det är något jag skulle kunna byta ut.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Inga konstigheter. Personalen var trevlig och hjälpsam. Toaletten rann lite på rummet och eftersom jag kan vara ganska ljudkänslig bad jag dem fixa det eller att få byta rum. De fixade till de under dagen så det var inga problem när jag skulle sova sen.

Rummet

Rummet var trevligt och fräscht, inget speciellt direkt men i bättre skick än många andra hotellrum jag bott på. Tycker generellt att Scandics hotell brukar hålla en ganska bra nivå. Nu var inte detta något av deras större rum, mycket möjligt de känns mer exklusiva.

Mat, dryck och faciliteter

Nere på entrévåningen finns det en trevlig restaurang kombinerat med bar. Jag åt här första kvällen och var nöjd med rätten som serverades. Den kändes proffsigt tillagad och var prisvärd. Som vegetarian är det där med mat alltid lite av ett “orosmoment” för mig, men i Göteborg tycker jag att utbudet verkar vara fantastiskt bra. Hittade en lista här med bästa vegetariska maten i Gbg om du också vill ha tips på det.

Internetuppkoppling

Jag använde inte datorn så mycket när jag var där, men lite grann och det fungerade bra. Har inget att invända.

Prisindikation

1000 sek

Slutsats

Jag är mycket nöjd med min vistelse på Scandic Rubinen. Det var inte superlyxigt direkt, men det var som jag förväntade mig. Trevligt, rent och prisvärt. För en som mig är det allt jag behöver.