Hotellbeskrivning

Romantiskt och privat hotellö där samtliga gäster bor i villor med egna uteplatser i form av strand, trädgård eller vattenterrass. Hit kommer du för att rå om din partner eller din familj.

Läge och transport

Från huvudstaden Male är det sjöflyg det enda transportmedlet som finns. Det tar ca 25 min och erbjuder en fantastisk tur över Maldivernas öar. Turen blir ännu mer häpnadsväckande vid solnedgång och soluppgång.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckning görs redan medan du väntar på flygplatsen i Male. Väl framme på resorten möts du av färsk frukt och juice. Då får du även ytterligare information om resortets faciliteter.

Rummet

Det finns 4 villatyper: Garden View Vila, Privat Beach Vila eller Water villa. Vi bodde i en water villa och det rekommenderas. Du bor i en villa med tre rum och tre nivåplan. Vår villa låg i öst och soluppgångens riktning. Är du en sjusovare är det bättre att du ber om en som vätter mot väst. Oavsett vilken riktning du väljer så har du en terrass på taket som har 360 graders utsikt. Alla villor har också en stege direkt ner i den Indiska Oceanien med färgglada fiskar, sköldpaddor och delfiner i sikte.

Mat, dryck och faciliteter

Vid bokning väljer du hel- eller halvpension. Av erfarenhet brukar ”inkluderade” måltider på hotell inte vara femstjärnig mat. Nika Island Resort går emot detta. Frukostbuffén är continental inklusive en äggman som lagar det du önskar. Luncherna och middagarna är delvis buffé men också mat som lagas på beställning. Ägaren är italiensk så pasta och pizza finns nästan alltid att tillgå. Trots att man befinner sig tusentals mil ifrån Italien så levererar den italienska maten. Men det är inte den som är den femstjärniga maten. Det är den lokala Maldiviska och Indiska som kommer i alla former, färger och smaker. Och precis allt smakar färskt, kryddigt och jättegott! Kan också tillägga att trots att det är förbjudet att som privatperson importera alkohol till Maldiverna och att alkoholen har rest långt så är den väldigt billig på hotellområdet.

Internetuppkoppling

Trådlöst ingår till samtliga rum. Dock ganska långsamt internet.

Prisindikation

5000kr

Slutsats

En mer avkopplande miljö har aldrig tidigare skådats. Trots priset så är det värt varenda krona.