Hotellbeskrivning

I samband med en weekend i Göteborg så föll valet på Scandic Rubinen där jag, min partner och våra vänner hittade en bra deal för våra två nätter. Det centrala läget spelade också in i valet och även om vi inte spenderade jättemycket tid på hotellet så var det helt klart en tillfredsställande vistelse. Hotellet tillhör kanske inte den allra billigaste kategorin, men du behöver definitivt inte ruinera dig eller låna pengar för att ha råd att bo där. Även om ett lån hade varit din lösning så hade det inte behövts en alltför stor summa!

Läge och transport

Läget och transportmöjligheterna är ett av de främsta alternativen till att du bör bo på Scandic Rubinen om du är i Göteborg. Hotellet ligger så centralt som det kan bli – mitt på Avenyn som är stadens kändaste gata med alla sina barer, restauranger och Poseidon-statyn som blickar ner över gatan.

Ska du inte ta dig ut på Hisingen eller något som ligger lite avsides så är det gångavstånd till det mesta som finns att uppleva i staden. Du kan utan problem vandra till Nordstan, Liseberg, Scandinavium, Ullevi, Bergakungen, med mera. Skulle du behöva ta dig lite längre, eller bara är trött i benen, så passerar de flesta spårvagnslinjer Avenyn eller åtminstone i närheten av Avenyn.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Inga konstigheter vid varken in- eller utcheckning. Allting gick smidigt och personalen var trevlig.

Rummet

Rummet var ganska litet och det kändes att det hade några år på nacken när det kom till inredning och dekor, men i övrigt var det inget som helst fel på det. Eftersom vi inte vistades på rummet mer än när vi skulle sova så fungerade det alldeles utmärkt. Det var rent och fräscht och hade det man behövde. Jag kan också tänka mig att det finns en hel del rum på hotellet i modernare tappning.

Med tanke på att hotellet ligger på Avenyn och det är gott om skrålande, brölande och festande ungdomar nere på gatan så var det oundvikligt att inte höra visst ljud utifrån, men det var inte alls så farligt som man hade kunnat tänka sig.

Mat, dryck och faciliteter

Vi spenderade som sagt inte allt för mycket tid på hotellet, men vi åt frukost där och hängde lite i baren nere på entréplan. Frukosten var riktigt bra och höll hög kvalitet. Den bör inte lyftas fram som någonting utöver det vanliga, men på hotell som detta förväntar jag mig en buffé som har allt och lite till och det fick jag också.

Annars var hotellets bar som mynnade ut mot Avenyn imponerande. Inredningen är modern och bartendrarna var väldigt kunniga (men lite hipstervarning var det på dem med sina stora skägg och förkläden i läder). Hursomhelst varvade vi ner i baren en av kvällarna och det var en mycket trevlig upplevelse.

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen verkade fungera fint. Gjorde inte direkt något avancerat surfande, men för det jag gjorde så upplevde jag inga störningar eller något slöhet i hastigheten.

Prisindikation

1250 SEK

Slutsats

Ska du vistas några dagar i Göteborg och vill bo centralt så är Scandic Rubinen helt klart ett alternativ att överväga och jag hade absolut inte varit emot att bo där igen. Läget mitt på avenyn är kanonbra med gångavstånd till det mesta och spårvagnarna utanför dörren om man ska åka aningen längre. Rummet kändes lite utdaterat, men i övrigt finns det inte mycket att klaga över. Hade jag fått ett annat rum så är det inte orimligt att betyget också hade varit höger.