Beskrivning och intryck

På en ganska sliten flygplats med mycket folk känns denna lounge rymlig, bekväm och avslappnad. Om man betänker att det är Afrika så är intrycket mycket positivt.

Mat och dryck

 

Vi var där tidigt på morgonen – frukostdags. Buffen var intressant, inte direkt en ”europeisk frukostbuffe” – men flera spännande rätter. Bl a fanns det Etiopiska pannkakor, ”injera” (en rätt som jag lärde mig uppskatta på den Etiopiska restaurangen vid Kungsklippan i Stockholm när jag hade en övernattningslägenhet där). Ett bra utbud av olika bröd och alkoholfria drycker.

Det fanns en bemannad bar, men då detta var frukostdags kändes den inte så intressant. Intressant och spännande var däremot den speciella serveringen av Etiopiskt kaffe. Kaffet serverades enligt en viss ceremoni av traditionellt klädda damer. Trots att damerna försäkrade att kaffet bara var ”medium” starkt kändes det lite väl starkt för min svenska mage.

Faciliteter

Loungen var stor med många bord att äta vid samt massor av grupper med fåtöljer. Det fanns ett ”tyst rum” med sängliknande fåtöljer, en avdelning med arbetsplatser och ett rökrum. Toaletterna var väl kanske inte dom fräschaste – med det stod en städare där inne hela tiden så det var i alla fall rent.

Internetuppkoppling

Ja – fungerade utmärkt.

Slutsats

En trevlig lounge med bra mat. Trots att det var rätt många resande där upplevde vi ingen trängsel alls p g a loungens storlek.