Beskrivning och intryck

Sett till att jag reser en hel del med jobbet har jag passat på att besöka många lounger runt om i Europa och även vissa i Asien och i Nordamerika. SAS Lounge på Arlanda är i det stora helt okej. Inredningen känns ganska fräsch, men saknar karaktär och likaså är serveringen ganska trött. Däremot funkar det bra att arbeta här då det är rätt bra ljudisolerat och internetet fungerar klanderfritt – för det mesta.

Jag kunde exempelvis arbeta i Google Drive och kolla på Netflix. Jag surfade runt en del generellt och läste bland annat om casino utan licens och besökte tyngre sajter och kunde använda min Dropbox utan några konstigheter. Så nätet fungerade utmärkt för mig.

Mat och dryck

Om vi börjar med att fokusera på maten. Här finns en del frukt och grejer och ibland serveras även enklare varm mat, typ korv och soppa och dylikt. Vissa ställen jag har varit på har haft betydligt sämre utbud än så (många saknar någon typ av varm mat), medan andra har varit avsevärt bättre.

När det kommer till drycken finns här alla de enkla grejerna. Det vill säga läsk och vatten samt en automat med lättöl. Tråkigt att det inte finns någon personlig servering, men de vill väl trimma kostnaderna så mycket som möjligt.

Faciliteter

Loungen är mer eller mindre ett stort rum med ett gäng soffor och arbetsbord. Personligen tyckte jag om designen på det hela och fann sofforna bekväma. Har hört från vissa andra här på Businessclass att det kan vara lite trångt ibland, men så upplevde inte jag det.

Slutsats

I det stora en ganska karaktärslös lounge som erbjuder de mest grundläggande funktionerna men ändå är värd att besöka. Håller inte helt med om den hårda kritiken även om jag i viss utsträckning kan förstå den. Nätet funkar bra för arbete, kolla Youtube, Netflix etc. och sofforna var sköna. En stabil 6 av 10 i min bok.