Bakgrund och introduktion

Jag gjorde några kortflygningar med Qantas när jag reste runt i Australien för att besöka vänner, detta var en av dem där jag dessutom fick chansen att åka i deras nya interiör.

På flygplatsen

Jag anlände från hotellet i en av deras Ford Falcon i ganska god tid innan boarding. Incheckningen gick smidigt och jag fick inget påpekande om min något för tunga väska vilket var fallet ett par dagar tidigare. Jag hade sedan tidigare sett till att jag fått en nödutgångsplats vilket gjorde att jag inte kunde få ut boardingkort online utan var tvungen att gå till disk, nu hade jag ju bagage så det var ändå planen.

Jag var snabbt genom säkerhetskontrollen och därefter blev det i Qantas Club en komplettering av den knappa frukost jag kastat i mig på hotellet.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding skedde i två köer, en för business class, högre statusinnehavare hos Qantas och OneWorld Emerald och en för oss som åkte ekonomi och inte har tillräckligt hög status – OneWorld Sapphire räcker inte för priority boarding. Vid gate fanns hörlurar att plocka med sig ombord, men de kom även att delas ut efter vi lyft.

En kort promenad tog oss till flygplanet som stod precis utanför terminalen och det blev boarding via trappa. Den Boeing 737-800 som vi skulle boarda hade både främre och bakre dörren öppen.

Väl inne såg jag att interiören är av den nyare typen, dvs Sky Interior och väldigt fräsch.

Stolen och underhållningssystemet

Då kabinen var uppgraderad så hade varje stol en egen skärm och ett skapligt utbud med underhållning. Då flygningen var kort hann jag ganska precis titta på ett avsnitt av Top Gear.

Måltider och Service

På samtliga inrikesflygningar med Qantas jag gjort senaste veckan, och detta är en den tredje, har vi blivit serverade en kaka till kaffet. Denna gång fick vi kaka och plastkopp serverade på en liten bricka istället för kaka löst och kaffe i pappersmugg.

Förutom kaffe kunde man även få té och vatten och några olika juicer.

Det var en kort flygning och det var en runda med vagnen för servering och en för att samla in skräp som gjordes.

Ankomst

Planet som stod vid den gate där vi skulle parkera hade blivit försenat och vi fick vänta en liten stund tills de backat ut. Vi hamnade vid en gate med bara en minuts gångväg till Qantas Club där jag hade en stunds väntan innan jag flög vidare till Melbourne.

Slutsats

Väldigt trevlig kortflygning, man önskar att fler kortflygningar kunde erbjuda In-Flight Entertainment.