Bakgrund och introduktion

Jag och resten av familjen brukar oftast åka utomlands på sommaren någon vecka sådär, då det kan vara skönt att njuta av Sverige men samtid komma bort lite från landet om det skulle vara ösregn och 17° hela sommaren. Denna gången gick resan till Málaga, då kompisar till oss har tillgång till lägenhet där.

 

På flygplatsen

Vi ankommer med Öresundståg till Kastrup ungefär 3 timmar innan avgångstiden för flighten. Jag har valt sittplats och köpt till lounge för 2500 poäng/person i internet-incheckningen, men jag har inte skrivit ut boarding pass efter som jag föredrar de på flygplatsen av lite tjockare papper (vi skulle ändå fixa med bagaget), så vi beger oss mot SAS Self-Service Automaten för att skriva ut taggar och boarding pass. När vi har gjort det blir vi hänvisade till SAS förhållandevis nya SAS Self Service Bag Drop. Där lämnar vi in bagaget och fortsätter sedan mot säkerhetskontrollen. I säkerhetskontrollen var det endast 2 minuter kö och det gick smidigt. Efter Security så fortsätter vi vidare till SAS Lounges. Se separat loungerecension. Efter ett tag beger vi oss mot gate B5.

 

 

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Ombordstigningen går smidigt, vi får dock vänta ganska länge då vi sitter långt fram i planet. Planet är en A321, kanske inte den nyaste. När vi precis ska gå in tränger en SGH-anställd kvinna före oss och pratar en stund med flygvärdinnan och flygvärdinnan ropar ut Boarding completed. Efter det välkomnas vi ombord av flygvärdinnorna.

Stolen och underhållningssystemet

Inget särskilt med stolarna, jag tycker att de är skönare att sitta in Recaro-stolarna som Lufthansa, Norwegian, m.fl. använder. Det finns små skärmar som fälls ner från taket men dessa visar endast Säkerhetsfilmen (SAS borde göra en ny) och kartor samt information om planet, t.ex. tid kvar tills man anländer.

Internet ombord

Det fanns inte Internet ombord, jag var framme hos flygvärdinnan och frågade och hon sa att om vissa plan har men inte detta och att det installeras på nya plan.

Måltider och Service

I början och i slutet av flygningen gick flygvärdinnorna runt med Our Café-vagnen och man kunde köpa mat och dryck, dock var vatten, kaffe och te gratis, som alltid med SAS. Under mitten av flygningen gick jag och bad om att få vatten och då fick jag även en chokladbit från Lindt, en trevlig gest. Flygvärdinnorna var supertrevliga och vänliga, något som jag ibland kan klaga på hos SAS.

Ankomst

Flyget landade 20 minuter tidigt på Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol, Vi hade fått alla bagage efter 15 minuter, Bagage med Star Alliance Priority-tags kom först. Ingen passkontroll/tull.

Slutsats

Fin flygning med SAS med trevlig besättning. Trevlig gest med chokladbiten.