Hotellbeskrivning

Scandic Foresta är ett mycket fint hotell med ett fantastiskt läge på Lidingös klippor. I samband med en tur ner till Stockholm, som hunden fick följa med på, letade jag efter ett hotell som var djurvänligt och som låg en bit utanför staden.

Valet föll då på Foresta och jag ångrar verkligen inte det beslutet.

Glöm inte se till att djuret du tar med dig är försäkrat. Förhoppningsvis har ni redan försäkrat ert djur vid ett tidigare stadie, men riskerna för att något ska hända är alltid lite större när man är på resande fot och på främmande platser. Behöver man hjälp att hitta rätt försäkring så finns det flera bra sidor som jämför hundförsäkring eller som jämför kattförsäkring, vilket snabbar på processen.

Läge och transport

Hotellets läge var en av de främsta anledningarna till att jag valde just Foresta på Lidingö. Jag skulle säga att det här är en idealisk lösning för den som vill ha nära till Stockholm, men också vill ha natur och lugn och ro omkring sig.

Precis på andra sidan bron ligger Ropsten där du kan ta tunnelbanan in till centrala Stockholm. Det tar inte mer än en kvart. Har du tagit bil till hotellet så kan du dessutom upptäcka den härliga naturen längre in på ön, men du kan även hitta härliga promenadvägar precis i närheten av hotellet.

En annan fördel med Foresta är att underbara Millesgården ligger precis intill på gångavstånd – det är helt klart värt ett besök.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Har inte jättemycket att säga på den här punkten. Allting gällande in- och utcheckning gick väldigt smärtfritt. Ett extra plus i kanten till personalen som var mycket trevlig (vilket tyvärr inte har varit någon garanti andra gånger jag har bott på hotell i Stockholmstrakten).

Rummet

Rummet vi bodde i var mycket rymligt, vilket är väldigt skönt när man har hunden med sig. Vet inte riktigt hur rummen skiljer sig åt, men på deras hemsida skyltar de med att rummen är just rymliga, så jag antar att det är så genomgående.

Rekommenderar verkligen att alla som bor på hotellet försöker få ett rum med utsikt över vattnet, för det är helt klart någonting extra.

I övrigt kändes rummet mycket rent och fräscht, och objektivt sett har jag egentligen inget att klaga på. Personligen så tyckte jag dock att rummet upplevdes som lite för avskalat. De hade gärna fått försöka vrida upp mysfaktorn en gnutta enligt mig.

Mat, dryck och faciliteter

Frukosten på hotellet levde upp till förväntningarna av en riktigt bra hotellfrukost. Åt själv inte middag i restaurangen, men den såg helt klart fin ut. På sommaren skulle jag tro att det är extremt härligt att äta en bit eller ta ett glas på terrassen med utsikt över vattnet.

Internetuppkoppling

Hotellets internet fungerade fint de korta stunderna som jag testade det.

Prisindikation

750 SEK

Slutsats

Ska du bo på hotell på Lidingö så är Scandic Foresta absolut det självklara valet, och ska du till Stockholm men vill bo utanför “smeten” så är det också ett kanonbra val. Utsikten, närheten till Ropsten och tunnelbanan, Millesgården på gångavstånd – ja, det finns inte mycket att klaga på när det kommer till läge. Som tidigare nämnt tycker jag också att det är ett väldigt bra alternativ för den som reser med hund eller annat husdjur.

Själva hotellet kommer antagligen inte att upplevas som det allra lyxigaste du har varit på, men det är fint och du kommer helt klart att känna den där lugnande känslan av att man skämmer bort sig själv, som man ju vill åt när man bor på hotell.