Beskrivning och intryck

Loungen är inte särskilt stor och är den enda loungen på Vilnius flygplats och används av alla flygbolag som erbjuder sina passagerare i Business etc loungetilltröde. Utsikten är mot incheckningen i avgångshallen, ovanifrån. Ger inte någon känsla av exklusivitet eller så men är inte heller trist utan snarare en en ganska typisk standardupplaga av en flygplatslounge som drivs av flygplatsen själv. Inte mycket folk där vid detta besök.

Mat och dryck

Utbud av färdiggjorda trekantssmörgåsar med olika pålägg som smakade bra. Lite snacks och kakor etc. Ingen varm mat. I dryckesväg fanns tre olika inhemska öl på flaska, flera viner inkl. mousserande samt olika spritsorter av standardkaraktär (samt läsk, mineralvatten, kaffe m.m.)

Faciliteter

Inte mycket. Toaletter fanns samt några telefonbås. Ett urval av några dagstidningar, bl.a. några skandinaviska – dock inga svenska. Tv som visade CNN.

Internetuppkoppling

Gratis wifi som fungerade bra.

Slutsats

Inget särskilt men om man har gratis tillträde genom sin biljett eller något kort (bl.a. säljs ett kort av flygplatsen som under ett år ger fritt tillträde till loungen samt möjlighet att använda fast track i säkerhetskontrollen oavsett biljett och flygbolag) kan man för all del besöka loungen för något att dricka med enkelt tilltugg och läsa en tidning.