Hotellbeskrivning

Avalon har med sina 101 rum och 202 bäddar över 7 våningar lyckats skapa en trevlig atmosfär. Läget mitt i centrala Göteborg och arkitekturen präglar hotellet och som gäst kände jag mig väldigt välkommen. Det var härlig puls på hotellet, speciellt vid bar och restaurangdelen, men det fanns även avdelningar längre in mot hotelldelen som var mer avskilda men som gav en väldigt trevlig loungekänsla.

Läge och transport

Hotellet ligger vid Kungstorget, mitt i Göteborg. I närheten finns mycket shopping och restaurangen. Precis utanför hotellet fanns även ett taxi läge, så det var lätt med kommunikationer. Centralstationen ligger enbart någon kilometer bort.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick smidigt och jag hade uppgraderats under min 4 nätters vistelse från ett standardrum till ett Superiorrum Open Bath. En väldigt trevlig gest som uppskattades av mig som Choice Platinum-medlem. Utcheckningen gick smidigt och receptionen kunde dela upp min nota på två kvitton, ett för rummet och ett för restaurangen.

Rummet

Rummet låg på 5:e vången med utsikt över Kungstorget och Saluhallen. Rummet präglades av den öppna planlösningen där badrummet gick in i rummet. Mitt i rummet fanns ett stort bubbelbadkar, med vacker mosaik runt. Sängen från DUX var väldigt skön och sänglinnena av egyptisk bomull gjorde att man sov väldigt bra. Den öppna planlösningen mellan rum och badrum var trevlig, men det fanns ett draperi att dra för om man ville ha mer avskildhet. Toalett och dusch fanns bakom en dörr.

Rummet hade även en fransk balkong och stora fönster vilket gjorde rummet ljust. Mörkläggningen fungerade bra med tjocka gardiner. På rummet fanns även morgonrock, tofflor samt härliga produkter från Bvlgari. 2st Ramlösaflaskor fylldes på per dag.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har en restaurang och bar på första våningen. Hotellet centrala läge gör att många människor möts här, både gäster till hotellet och övriga. Servicen både i restaurangen och baren var trevlig och kunnig. Jag beställde räkmackor och de smakade väldigt bra. Det fanns även ett gediget utbud av vin i olika prisklasser, och även ett bra utbud med vin på glas. Barpersonalen var kunnig och blandade bra cocktails. Frukosten hade ett bra utbud, fanns inget som jag saknade och allt kändes fräscht.

På taket finns en pool men den var inte tillgänglig denna tiden på året. Det finns inget gym på hotellet med däremot avtal med Nordic Wellnes där man som gäst kan gå och träna.

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen var lite dålig på mitt rum, ibland kopplade det ifrån. I övrigt ok.

Prisindikation

1600 SEK

Slutsats

Ett hotell som jag har som ny favorit i Göteborg. Bra rum, bra frukost och vänlig personal. Restaurangen och baren gjorde det även trevligt att spendera kvällen på hotellet.

Jag kan verkligen rekommendera hotellet till andra.