Hotellbeskrivning

Royal Viking tillhör Radisson Blu och är med sina 459 rum ett av Stockholms landmärken på hotellsidan.

Denna gången blev det en natt med familjen under en tripp till huvudstaden.

Läge och transport

Hotellet ligger precis vid Centralstationen på Vasagatan. Smidigast tar man sig till hotellet med taxi, tåg, buss eller Tunnelbana. Att komma med bil till hotellet är inte speciellt smidigt, speciellt inte vid rusningstid. Det finns en minimal dropoff utanför entrén på Vasagatan där det får plats cirka 5 bilar, här trängs folk som checkar in med taxibilar. Hotellet erbjuder Valet Parking, om man lyckas få plats utanför, och när man får tillbaka bilen står det två mineralvatten och en hälsning från hotellet. Oftast brukar jag parkera själv i Continental Garaget 100m från hotellet om jag kommer med bil.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick smidigt och jag blev tilldelad ett rum på sjätte våningen med utsikt mot stadshuset och systerhotellet Radisson Blu Waterfront. Jag fick ingen uppgradering, däremot fanns det som brukligt som Guld medlem ett fat med frukt, choklad samt mineralvatten.

Rummet

Rummet var ett standardrum. Det var välstädat, funktionellt och fräscht. Inredningen är modern och rummet är renoverade för något år sedan. En trevlig detalj är en trevlig ledbelysning som är ovanför sängramen. TVn hade bra utbud, även med flertalet internationella kanaler. Badrummet är fräscht, har bra belysning och duschen är rymlig.

Mat, dryck och faciliteter

Frukosten serveras på första våningen, det finns det mesta och den är helt okey. Dock om man är en riktig frukostfetischist rekommenderar jag istället systerhotellet Waterfront. På nionde våningen finns en trevlig skybar. I källaren finns ett SATS-gym som är gratis för hotellets gäster samt en liten, vansinnigt kall, pool, en Jacuzzi och bastu.

Internetuppkoppling

Gratis Wifi finns tillgängligt. Inloggning sker med rumsnummer och efternamn.

Mätte upp hastigheten till ca 25/25Mbit via trådlös anslutning.

Prisindikation

1200 SEK

Slutsats

Ett bra hotell i Stockholm som har riktigt trevliga rum. På helger går det ofta hitta rum till bra pris. Kan rekommendera hotellet!