Hotellbeskrivning

Berns Hotell är en liten udda fågel, och mycket är olikt de stora kedjornas traditionella hotellkomplex som jag är van vid. Man marknadsför sig som Stockholms bästa boutique hotell, och ska jag vara ärlig har jag ingen aning om vad ett boutique hotell är. Inte heller efter vistelsen kunde jag sätta fingret på vad som menades med efter att ha sökt på nätet kände jag igen mig. Ett boutique hotell är ofta ett mindre hotell upp till ca 100 rum,  ofta individuella, ofta erbjuder de en välkomnade miljö som ska kännas lyxig, intim och bekväm.

Berns Hotell lever väl upp mot denna beskrivning. Miljöerna i hotellet känns påkostade, som ett exempel kan marmorn runt hissarna nämnas. Även i korridorerna kommer detta tillbaka då det finns flertalet soffgrupper / fåtöljer placerade som mer påminner om möbler från ett vardagsrum än ett klassiskt hotell.

Läge och transport

Hotellet ligger i samma byggnad som anrika Berns salonger, vid Berzelii Park i centrala Stockholm. Ingången till hotellet sker via Näckströmsgatan, tvärgatan mot Kungsträdgården. Hotellet ligger centralt så allmänna transporter rekommenderas. Jag kom med bil och hotellet erbjuder parkering till det facila priset av 495kr/dygn.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick smidigt. Jag anlände tidigt redan vid kl 13 och kunde checka in direkt. Proceduren var smidig och bemötandet ok. Hotellet erbjuder ett lojalitetsprogram i tre steg baserat på antal nätter per år som spenderas på hotellet. 10, 50 0ch 100 nätter är stegen. Efter 100 nätter räknas man som en familjemedlem och kan åtnjuta förmåner som fri minibar och 20% rabatt i restaurangerna Berns Asiatiska och Berns Bistro & Bar. Man kan även erhålla flygmil på flertalet bolag som bonus, tyvärr gäller det enbart om man betalar fullpris och inte som jag gick på ett företagsavtal.

Rummet

Jag fick ett dubbelrum på 5 vån med utsikt mot parken. Rummet var litet, men kändes ljus och fräscht! Jag fick känslan av att rummet har renoverats ganska nyligen medans toaletten, som var i muskig grön marmor hade åtskilliga år på nacken. Badrummet var litet och stor spegel på insidan av dörren var en åtgärd för att minska på klaustrofobikänlsan. Badrummet innehöll produkter från en för mig ny bekantskap MALIN+GOETZ. Vad som stack ut var Pepparmints schampot. En varm dusch i kombination med rikligt med schampo gav en riktigt uppiggande effekt!

Annars blev TVn en detalj i rummet med sina 50″ på den förhållandevis lilla ytan. Sängarna var förhållandevis mjuka och jag upplevde täcket väl varmt. Bra kvalité på sänglinnen med egyptiskt bomull, som även gick att köpa på hotellet. Minibar fanns med ett standardutbud, ingen starksprit. Strykjärn fanns inte på rummen, men fanns att be om vid receptionen som levererades upp till rummet.

Mat, dryck och faciliteter

Det finns ett gym på bottenvåningen. Vill man bada har hotellet avtal med Sturebadet, ett par hundra meter bort. På Berns finns två restauranger. Berns Asiatiska och Berns Bistro & Bar.

Frukosten serverades inne på Berns Asiatiska. För 250kr erbjuds en frukost som inte på något sätt är den mest omfattande jag varit med om. Det finns dock ett utbud som nog räcker för de flesta. Presentationen var väldigt trevlig, och plus för att jag kunde få en dubbel espresso från baristan.

På vån 2 finns ett litet bibliotek och en dator att låna.

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen var trådlös och gratis för hotellets gäster, åtkomst med kod. Mätte aldrig upp hastigheten med upplevde inget problem.

Prisindikation

1600 SEK + 250 SEK frukost

Slutsats

Upplevelsen var god, hotellet sticker ut från de traditionella kedjorna och erbjuder en mer personlig atmosfär och individuella rum. Fanns inget att klaga på utan allt fungerade rakt igenom. Vill man ha en lugn, mysig vistelse centralt i Stockholm nära till pulsen kan Berns hotell passa perfekt.