Hotellbeskrivning

Hotellet ligger nära Hyde Park i ett jättemysigt område med många fina byggnader. Jag har varit i London några gånger tidigare och gillar att ha det nära till denna härliga och stora park, så man kan njuta av naturen mellan all storstadskaos.

Best Western Premier Shaftesbury är fyrstjärnigt men precis som man brukar säga så är inte standarden i London särskilt hög. I svenska mått skulle jag väl säga att det snarare är som ett två, eller trestjärnigt hotell. Samtidigt var det ett ovanligt rent och fräscht Londonhotell och byggnaden är verkligen jättemysig utåt sett, vilket gör att det alltid känns trevligt att komma tillbaka.

Läge och transport

Superbra. Ligger jättenära hållplatsen Bayswater. Sedan har vi ju så klart Hyde Park, Paddington. Och om man som jag och min pojkvän gillar att gå så kan man utan större problem vandra bort till Buckingham Palace, Piccadilly Circle och Madame Tussauds.

Min pojkvän älskar fotboll men om man ska till de stora arenorna så är det bäst att åka med lokaltraffiken. Om man inte nöjer sig med att sitta på en härlig brittisk pub och dricka öl och kolla på matchen. Vi brukar oftast göra så istället eftersom det är så dyra biljetter. Även om man inte är där på plats så kan man ju göra samma saker där med. En gång var vi i London under fotbolls EM och då kunde vi supersmidigt kolla upp comeon oddsbonus direkt i mobilen. Vi gick väl inte riktigt plus men det var kul ändå!

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Om det är något jag gillar med engelsmännen så är det hur artiga de är. I servicebranschen är det så klart ännu mer så. Hotellpersonalen var jättetrevlig och alla hjälpte oss med vad det än var vi ville ha hjälp med. Exempelvis hade vi problem med ena elementet i rummet och det fixade de ganska snabbt. De kunde också rekommendera roliga nya pubbar att besöka som var lite mer för “locals”. Vår favorit var Ye Olde Cheshire Cheese.

Det var inga problem med att lämna väskorna på hotellet efter utcheckning.

Rummet

Som sagt så håller inte riktigt ett 4-stjärnigt brittiskt hotell vår 4-stjärniga standard, men rummet var klart godkänt. Det var rätt stort och rymligt. Sängen var skön och likaså kuddarna. Har inte så mycket att säga om det om jag ska vara ärlig. Inget märkvärdigt men inte heller dåligt på något vis. Internetuppkopplingen är okej och så.

Mat, dryck och faciliteter

Frukost var inkluderat i priset och den var klart godkänd! Klassisk brittisk frukost med bönor, korv, ägg och så vidare. Äggröran var god, vilket jag alltid ser som ett bra test på en hotellfrukost.

Det fanns inga märkvärdiga faciliteter på hotellet.

Internetuppkoppling

Vi använde inte nätet särskilt mycket på hotellet, men det funkade bra i alla fall för att googla och kolla upp grejer.

Prisindikation

1500 sek

Slutsats

Både jag och min kille är nöjda med boendet. Det är inte av svensk standard men det var bra sett till brittisk standard. Personalen var trevlig och frukosten god. Men framförallt var läget superbra!