Beskrivning och intryck

Jag ska börja med att vara helt öppen. I mitt arbete blir det en hel del flygresor. Jag har besökt massor av olika lounger och har med tiden blivit ganska svår att imponera på. Aer Lingus Gold Circle Lounge är mycket bättre än många andra, men saknar helt och hållet det där lilla extra för att verkligen sticka ut.

Framförallt har vi tre stora fördelar: 1) det är tyst, 2) det är snyggt inrett, 3) nätet funkar fläckfritt. 

Mat och dryck

Eftersom jag ofta reser längre sträckor, har jag som vana att äta strax innan jag flyger. En vana som sitter i även vid dessa korta distanser. Tyvärr måste jag säga att maten var ohyggligt fantasilös. Buffén bestod av lite flingor, frukt, yoghurt, kex, scones och croissanter. Som en trist hotellfrukost med andra ord. Kaffet var helt ok, men inget utmärkande. Det fanns förvisso dagens soppa med, vilket var det enda varma alternativet. Sedan gick det också att få sig ett glas rött, som faktiskt var riktigt gott.

Faciliteter

Jag har varit på lounger med gym och spelavdelningar. Här fanns inget av det, utan “underhållningen” består av nyhetstidningar och små väggmonterade skrivbord. Toaletten var dock riktigt fräsch och tillgång till dusch finns. Själva designen på allt är också snyggt.

Internetuppkoppling

Som tidigare sagt funkade nätet fläckfritt. Men har man inte med sig en dator eller mobil finns det inte mycket att döda tiden med här. Tack och lov var jag förberedd på detta och hade datorn i handbagaget, vilket gav mig möjligheten att hänga lite på social medier, spana in Netflix utbud på Irland och spela några av de spel som finns hos Casumo – tillräckligt för att döda ett par timmar med andra ord.

Slutsats

Nu har jag kanske låtit rätt negativ här, men i sin helhet är Aer Lingus Gold Circle Lounge inte särskilt dumt. Jag gillar designen, det finns en rätt fin vägg där de skrivit upp alla de stora Irländska kändisarna (från U2 till James Joyce) och möblerna är bekväma. Nätet är schysst och det finns åtminstone käk och vin att förse sig med.

Men med det sagt är det inget med denna lounge som verkligen utmärker sig. Maten var inte särskilt attraktiv och jag hade hoppats på att det skulle finnas en schysst restaurang eller ett gym. 

Summa summarum landar mitt betyg på en 6 av 10.Bättre än många andra lounger men långt ifrån att vara bland de bättre jag har varit på.