Hotellbeskrivning

Bangkok Marriott Hotel är känt för sin lyx. Den höga byggnaden är som ett luxuöst torn, fyllt med hotellrum, barer, poler, gym och spa. Här går det till och med att gifta sig för den som har det intresset. När jag var här var det en kombination av nöjes och arbetsresa i sällskap av min sambo. Vi åkte tillsammans med ett par vänner som bodde i rummet intill. Överlag var vi väldigt nöjda med vistelsen.

Läge och transport

En stor fördel med Bangkok Marriott Hotel är att det är så smidigt att ta sig hit från Suvarnabhumi flygplats. Här finns flera direktförbindelser. Hotellet i sig är också bra belägrat i den Thailändska huvudstaden. Det mesta var ändå inom rimliga avstånd, men man får räkna med att det kan ta lite tid att åka till stadens olika sevärdheter. En del grejer är utspridda och trafiken kan vara rätt jobbig.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Precis som man kan förvänta sig av ett hotell likt detta, så var det ett väldigt professionellt bemötande. Vi fick all den hjälp vi behövde under vistelsens gång och att checka in/ut var mycket smidigt, inga problem att fixa med taxi till flygplatsen, lämna väskor etc.

Rummet

Både jag och min sambo var mycket nöjda med rummet. Vi valde deras enklaste rum som heter ”Deluxe Room” och det kostade cirka 1050 kr/natten. I Thailand får du så mycket mer för en sådan peng. Sängen var stor och skön, ett stort och härligt badrum med badkar, dusch, bidé, morgonrockar och tofflor. Bra internet, schysst skrivbord och en bekväm soffa. Grym utsikt också!

Mat, dryck och faciliteter

Som jag nämnde tidigare fanns här en hel del faciliteter. Jag besökte aldrig spat men min sambo var där och även våra vänner, medan jag jobbade på rummet, och de tyckte det var väldigt bra. Restaurangen var schysst med, även om jag föredrar att gå ut och käka. På gymmet fanns allt det väsentliga. Det enda jag verkligen saknade var väl något typ av apotek. Blev lite bökigt när den ena vän blev orolig för att han hade fått klamydia och ville att jag skulle följa med på de thailändska apoteken där engelskan inte var den bästa.

Hade det funnits ett litet apotek på hotellet hade det varit betydligt enklare och det gäller ju andra grejer med, som om man skulle bli dålig i magen eller något så enkelt som om man får en rejäl huvudverk. Det är ju lite speciellt när man är i ett land med ett annat alfabet också. Hade det varit i Europa hade det känns lite enklare att förstå vad man höll på med, då hade man åtminstone kunnat beställa hem grejer till hotellet från nätet från Euroclinix eller något annat e-apotek. Vi kände inte riktigt att vi vågade göra det på vår Thailandsresa. Men det löste sig till slut i alla fall, han fick hjälp av en nere i informationsdisken som kunde ordna en taxi till ett bra och engelskspråkigt apotek. Som sagt, de var väldigt hjälpsamma med sin service.

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen var tack och lov väldigt bra. Hade inga större problem förutom vid enstaka tillfällen då det kunde gå rätt långsamt, men att skicka iväg arbetsmailen var aldrig ett problem!

Prisindikation

Cirka 1050 kr/natten för 1 rum 2 pers

Slutsats

Rummet var grymtbra och prisvärt. Läget kanon! Det enda som drar ner betyget från det allra högsta var just avsaknaden av en liten apotekshop. Tur att vi kunde få hjälp av den trevliga personalen i alla fall, till slut.