Beskrivning och intryck

Vid ankomst till Dubai hittar man lätt till loungen som är beläggen 1 våning upp ifrån ”main floor” i terminalen. Redan vid första anblicken på entrén till loungen får man ett intryck av lyx och storlek. Entrén består av ett stort rum med 7 bemannande diskar för inpassering. En snabb kontroll och ett vänligt bemötande följde en av loungepersonalen mig runt och visade dom viktigaste faciliteterna i loungen. Lounchen sträcker sig hela terminalbyggnaden och med vanlig promenadtakt tar det dig 10 min att gå från ände till ände. Emirates vill verkligen påvisa storhet och lyx vilket dom verkligen gör genom den här loungen.

Mat och dryck

I first class loungen finns en större à la cart restaurang. En förstklassigt mottagande och jag får en sittplats ut mot fönstret för en fin utsikt. Ett stort utbud av mat så väl som för, varm och efterrätt fanns att tillgå. En vinlista med ett välsorterat urval av viner, champagne och rosé.  Jag beställde in lite smått o gott av varje för att pröva på lite. Började lätt med sushi och avslutade förrätten med en arabisk mezze. Till varmrätt blev de ”fillet on beef” med klyftpotatis och bearnaisesås. Köttet var perfekt tillagat dock inte så smakrikt utan man fick salta o peppra ordentligt. Avslutningsvis blev det en chokladkaka till efterrätt och alla rätter intogs med Moët champagne (tyvärr ingen Dom Perignon på marken).

Utöver detta finns det mindre caféer utsprida i loungen där de finns bakverk, lättare måltider i form av mackor och sallader. Kaffe finns mer eller mindre överallt.

Ett cigarrum fanns i loungen med tillhörande bar. En enkel bar med massor av whisky och sprit fanns att tillgå i det rummet.

Faciliteter

Ett stort business center med touchdatorer fanns tillgängligt i anslutning till entrén till loungen. Toaletter och duschrum fanns utsprida i hela loungen och fanns ingen närhet av kö till dessa. Ett stort minus var att trycket i duschen var under all kritik. Vid flera tillfällen slutade vatten komma ur munstycket och det smårann bara några droppar vatten.

Något jag verkligen uppskattade var vilorummet i loungen (Quiet lounge). Här har dom skapat ett otroligt ljudisolerat rum med mjuka fåtöljer och ”sleeper seats”. Fanns tillgång till kuddar och täcken i detta rum om man ville få lite sömn i kroppen. I rummet fanns även tillgång till tidningar och vattenflaskor (Voss vatten gav extra lyx).

En taxfree fanns i loungen. Mycket välfyllt med olika drycker från budget till dom alla ädlaste. Priset låg i överkant och kändes inte som något värde att köpa något.

Lekrum för barn finns, dock inget jag kollade till.

Internetuppkoppling

Finns i hela loungen. Dock märkte man att de fanns en del områden i loungen som det blev uppenbart sämre mottagning vilket var lite negativt. Men för övrigt snabbt o bra uppkoppling.

Slutsats

Emirates har verkligen nått sitt mål med att imponera och gör de! Service verkar vara prio ett i loungen med en personalstyrka som är enorm hade jag mer eller mindre 2 personer som passade upp på mig under hela min vistelse i loungen. Ett besök till Loungen i A piren är ett måste om man har tid med det då loungen i B piren är märkbart sämre och mindre (enbart hälften i storlek). Det ända minus som fanns med loungen var storleken. Om man ville sitta och äta middag fick man gå hela vägen ut på änden i loungen och vid boarding var det bara att bege sig till andra änden av loungen.  Men storleken gör också den till vad den är, bland dom bästa i marknaden.