Bakgrund och introduktion

En del av flygresan på min väg ner till Auckland för 3 veckors semester. Resan gjordes med Emirates i deras första klass från Stockholm via Dubai, Kuala Lumpur och Melbourne. Flygningen avgår på morgonen från Kuala Lumpur och ankommer Dubai runt lunchtid lokal tid. Resan är ombord Emirates B777-300ER.

På flygplatsen

Eftersom anslutning skedde från samma flygplan som jag skulle resa vidare med gjordes enbart en mindre stopover i Kuala Lumpur. Loungen va inget mer ovanligt en så som Emirates egna lounger brukar se ut. Då jag reste i första klass gick jag enbart upp till loungen för att ta en flaska vatten och sen tillbaka till gate för boarding.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding skedde med egen kö och gatebrygga till planets främre dörr. Blev välkomnad vid dörren av en trevlig herre vid namn Ashley vilket var samma crew som serverade mig 3 veckor tidigare på flygningen Kuala Lumpur-Melbourne. Tog första höger och slog mig ner i min svit 1A som jag redan suttit i 1 timme tidigare.

Ett glas champagne serverades vid min plats tillsammans med min goodiebasket fylld med smått o gott. Fick även menyn för flighten före starten vilket för mig är viktigt då man får god tid att välja mat.

Stolen och underhållningssystemet

8 Sviter ombord denna B777-300ER som är av samma typ som Emirates har ombord på sina Airbus A380 plan. Stolen går att fälla till ett fullt 180 graders läge vilket skapar en säng med hjälp av en tunnare madrass som läggs ut. Med en egen liten minibar i sviten (dock inte kyld) finns de alltid alkoholfria drycker tillgängliga.

Sviterna ombord B777 är markant större än dem ombord på A380 planet. Detta märkte jag skillnaden på när jag kunde fälla stolen i ”sängläge” utan att baggaget klämdes fast något de gjorde ombord på A380.

Emirates underhållningssystem heter ICE och innehåller en mängd filmer, serier, musik och spel. Jag tyckte dock utbudet av serier var dåligt men det fanns gott om nya filmer.  Man styr allt med den handhållna touchkontrollen men det går även att trycka på den 23tum skärm som allt spelas upp på.

Internet ombord

Inget internet fanns tillgängligt på denna flygning.

Måltider och Service

Ombord på denna flygning serverades lunch. Det fanns då en 3 sidor lång meny där det fanns 3 förrätter, 5 varmrätter, ostbricka, 3 efterrätter. Självklart fick man äta när man ville och de var inga problem att äta flera alternativ av såväl förrätt, varmrätt och efterrätt. Mycket bred variation på menyn vilket gjorde det hela till en bra smakupplevelse med både arabisk mezze och caviar till förrätt. Till varmrätt valde jag oxfilén som serverades med potatis, kokta grönsaker och en rödvinsås. Jag bad även om ett annat alternativ ifall köttet skulle vara för torrt för min smak vilket de oftast kan va med flygmat. Denna köttbit var däremot mör och perfekt tillagad för en lunch ombord på flyget. Till maten serverades också en skål med variation av ljust och mörkt bröd samt vitlöksbröd.

2 timmar innan landning beställde jag in en tallrik tortellini som serverades i en kryddig tomat och ostsås. Denna var utsökt tillsammans med ett glas Dom Pérignon.

Utbudet av dryck var väldigt bra med många bra toppmärken på drycklistan. Framme i galleyt fanns även en mindre snacksbar till mitt befogande där det fanns chips, mindre mackor samt en del drycker.

En mycket bra servering och bra kvalité på maten!

Sömn

Ingen sömn på denna flygning dock är stolen mer än bekväm att sova i och tillsammans med kuddarna får man en god sömn.

Ankomst

Ankomst till Dubai och vi landade 10 min innan tidtabell vid 12:50 lokal tid. När jag klev av tackade och tog hand med både Ashley samt pursern och tackade så mycket för flygningen som varit utmärkt.

När jag kommit av från planet kom då kallduschen…. Jag hade fått ett fast track card men detta gällde tydligen enbart i passkontrollen och dem hade ingen fast track vid säkerhetskontrollen. Eftersom att 10 andra flighter precis landat före oss gjorde detta saken värre och köerna var enorma. Jag frågade en i personalen om vart jag kunde gå före kön varpå han bara viftar bort mig och säger: Sorry sir, 10 flights at same time….. Då blev man mindre glad och ställde till med en scen och vips var man förbi den 50 meter långa kön. Upp till loungen för att ta en dusch innan jag rörde mig in mot Dubai då vi hade 18 timmars stopover.

Slutsats

Flygningen var utmärkt på alla kategorier. När Emirates levererar gör dom de med perfektion och glans. Eftersom jag hade samma person som serverade mig som på en tidigare flygning och vi redan pratat en del mindes han mig väl. Detta gjorde servicen utmärkt att han kom ihåg att jag ville ha extra vitlöksbröd utan att jag ens bad om detta. Maten var av bra kvalité och att få till en Oxfilé som var så pass mör att jag åt upp hela har aldrig hänt.

Mindre bra är att dem inte har någon fast track på Dubai flygplats i säkerhetskontrollen vid transit.