Bakgrund och introduktion

En flygresa där destinationen är i fokus. Jag väljer att recensera hela resan med alla 3 flighter eftersom flygbolaget Trans Maldivian Airways inte verkar vara valbart här på BC.

Funderar du på en resa till Maldiverna så kommer flygbolaget TMA troligtvis vara inkluderat i din resa. Detta flygbolag opererar över hela Maldiverna och alla de 26 atoller som utgör landet.

Min rutt inkluderade flighterna:

ARN-DXB – Emirates 777-300ER (EK158)

DXB-MAL – Emirates 777-300ER (EK656)

MAL-KUR – TMA DHC-6

På flygplatsen

Malés flygplats lämnar mycket att önska. Det som erbjuds är ett mindre antal butiker, restauranger och ”lounger” där AC erbjuds. Access till dessa ges beroende på vilket bolag du bokat din hotellvistelse med. Publikt WiFi erbjuds endast i vad de kallar för Food Courten, där Burger King tillsammans med 3-4 andra restauranger serverar enklare snabbmat.

Däremot väntas en ny flygplats öppnas 2020. Men detta är verkligen inte en resa du gör för loungehänget.

Ombordstigning och första intryck

Emirates flighter i ekonomiklass ger dig precis samma upplevelse som andra flygbolag vid boarding. Hetsiga turister och dålig luft alltså. Inget värt att nämna.

I kontrast till detta är en flight med TMA något så avslappnat som en spa-vistelse med flip-flops. Ja, för det första du kommer notera som passagerare ombord på dessa plan är att piloterna bär flip-flops som en del i deras uniform. Se gärna bifogad bild på detta.

Stolen och underhållningssystemet

Stolarna skiljde sig inget vidare mellan de 2 flighterna med Emirates. Däremot skiljde sig IFE-systemen ganska radikalt mellan de 2 flighterna då det senare planet var endast 2 år gammalt. Den 11 år gamla flygmaskinen som trafikerar rutten mellan ARN-DXB har ett ganska åldrat system, men som erbjuder i princip samma innehåll som det nyare. Innehållet imponerade med ett brett utbud av filmer, musik och spel.

Stolarna på DHC-6an var desto trängre men förhöjde verkligen upplevelsen. Känslan av små kvicka plan är verkligen något härligt.

Internet ombord

Internet fungerade ej på någon av flighterna.

Slutsats

Att resa med Emirates ombord på deras fina 777 är vardagsmat här på forumet. Jag kommer inte skriva någon lång essä om detta, eller om flighten med TMA. Istället bifogar jag några härliga bilder från den lilla DHC-6. Bilder beskriver detta bättre!

Betygen jag sätter kommer reflektera servicen som jag tillhandahållit hos Emirates då det är flygbolaget som recensionen avser. Värdet i den här recensionen finns dock i de bilder jag bifogar. Jag hoppas det ger ett leende hos en del flygnördar!