Bakgrund och introduktion

Kombinerad studie- och semesterresa. Resebyrån bokade Dragonair, eftersom de har biljettsamarbete med SAS med vilka vi fortsatte hemresan till Stockholm

På flygplatsen

Incheckning fixade vi på station Hong Kong där vi tog tåget till flygplatsen. Smidig och enkel incheckning och bagaget försvann iväg redan här. Skönt att slippa bära på det. Ingen fast track i säkerhetskontrollen, å andra sidan var det inga köer. Det fanns fem olika lounger att välja på, vi valde den som ligger vid utgång 23. En trappa ned, men med bra utsikt över del av plattan, vilket jag uppskattar. Här är det olika typer av platser/rum att välja på – mer enskilda, mer i grupp, mer för att titta ut. Bra utbud – jag testade inte så mycket mer än en gin o tonic. Den beställdes av bartendern.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding fungerade smidigt, man börjar med business class. Trevlig och hjälpsam kabinpersonal som tog hand om jacka/kavaj om man önskade. Vi åkte en A321 och all ombordstigning skedde via dörr 1, vilket innebar att det var tät trafik av passagerare genom hela kabinen. Hade de använt dörr 2, hade det varit betydligt lugnare, eftersom business class är i ”första kabinen”.

Stolen och underhållningssystemet

Man sitter 2+2 i särskilda stolar. Bra med benutrymme för en flygning på ca 2 timmar. Rejält IFE med filmer/TV inte bara för asiater, utan även för en europé – jag kollade in en dokumentär om Agnetha Fältskog och ABBA. Höll på i cirka en timme och det var lagom.

Måltider och Service

Efter start kom ett menykort med tre olika val av varmrätt. Jag valde den asiatiska, vilken smakade väldigt bra. Matbrickorna kom på första vagnen, och strax därefter varmrätten som placerades på brickan. Drink före maten fick man be om, men det var inga problem att få den, fast den varma maten fick jag lägga brödtallriken över, så att den inte skulle kallna. Drink före mat, vill jag dricka före maten. Som mest såg jag fyra stycken i business class, men ett par alternerade nog. Vi var sammanlagt 24 pax, vilket var max. Kabinpersonalen var väldigt trevlig, tycker jag, vi fick en bra kontakt.

Ankomst

Extremt väl tilltagen blocktid: 2h 25min, flygtid enligt kapten före start, var 1h 45min. Väldigt lång taxning efter landning. Inga köer till passkontroll, men vi var ju bland de första passagerarna. Landningskort hade fått ombord, så det var ju redan ifyllt. I övrigt fick vi i business inga särskilda fördelar.

Slutsats

Jag tyckte om bolaget. Det var trevlig besättning, maten bra för denna flygning, bra IFE. Får jag anledning att flyga igen med Dragonair, kommer jag nog göra det.