Beskrivning och intryck

Recensioner av den här sorten brukar vara ganska långa och detaljerade, men i det här fallet har vi tagit fram de absolut största fördelarna och nackdelarna med flygplatsloungen i Macao. Vi börjar med en kortfattad sammanfattning:

  • Flygplatsen är överlag en modern och upptagen flygplats med ett stort utbud av shopping och en del restauranger.
  • Du hittar loungen intill Gate 5, dvs. i sektionen som heter ”Airside”.
  • Tyvärr har fe flesta restauranger och fik stängt om kvällarna. Rekommendation en är därför att du tar med dig tillräckligt med mat om du har en senare avgång.
  • Luften är alltid kyligare på flygplatsen, till och med i loungen. Se därför till att du har en varmare tröja om nödvändigt.
  • Loungen är tillgänglig för alla med VIP-tillgång. Andra som saknar en sådan möjlighet behöver köpa tillträde i anslutning till entrén.

Mat och dryck

Vad gäller variationer så behöver du inte oroa dig. Det finns restauranger för alla sorters smaker, även om du skulle längta hem till europeiska maträtter. I skrivande stund är det inte möjligt att sammanfatta öppettiderna för restaurangerna eftersom tiderna varierar beroende på årstid. Däremot rekommenderar vi flygplatsens officiella hemsida eller Google Maps (som har en bra och aktuell info om öppettiderna).

Faciliteter

Om du inte redan känner till det så är Macao Kinas motsvarighet till Las Vegas i USA. Trots att Macao slagit många rekord och skjutit sifforna i taket saknas en större satsning av ett ordentligt spelutbud på flygplatsens lounge. Det finns i nuläget inga spelautomater, och om du skulle vara på spelhumör så är det nätet som gäller. Väljer du den digitala vägen så finns det massor av fördelar. Den absolut största är att du fortfarande kan hämta ut bonusar precis som på hemmaplan. Behöver du en Highroller bonus likt de som ges i Sverige så kan du alltså hämta ut en sådan genom ett enkelt klick. Och vinner du under din vistelse så kan det vara bra att veta att du inte kommer behöva betala någon vinstskatt.

In anslutning till Macao-loungen finns det en del hotell att välja bland om du behöver sova över. Dessa är Conrad, Golden Crown China Hotel, Grand Hyatt och Best Westerns ”Taipa Hotel” Busstransport finns mellan samtliga och flygplatsen.

Vad som kan vara bra att känna till är att flygplatsen (och loungen i sig) har allt annat som kan behövas i vardagen – bankomater, butiker, mataffärer, inforeception, mobilladdningsstationer, postkontor och ventilerade rökrum för dig som röker.

Internetuppkoppling

Mycket bra internetuppkoppling som är gratis att oavsett vilken typ av besökare du är. Samma uppkoppling finns i hela flygplatsen, men om du besöker loungen så kan du ta del av en snabbare uppkoppling som bara gäller loungens preliminära gäster. Vi vill påminna dig om roaming-kostnaderna och att dessa kan vara höga utanför EU:s gränser. Ta därför nätet till nytta.

Slutsats

Loungen kan upplevas som basal i jämförelse med andra liknande lounger i världsmetropoler som Las Vegas eller Istanbul. Den har å andra sidan allting som krävs för att agera operativt som en lounge i högre klass. Nackdelen är att du inte kan duscha på loungen. Istället hänvisas gäster till närliggande hotell. Förbindelserna är överlag goda. Som besökare kan du ta dig var vart vill med antingen hyrbil, färja, buss, flygbussar eller taxi.