Hotellbeskrivning

Bodde primärt här för ”The Big Win promotion”.

Riktigt bra hotell för affärsresenärer samt kanske par som vill bo lite ”bättre”.

Om man är en 4 personers familj skulle jag nog välja att bo på Holiday Inn Milano, Garibaldi Station i IHG kedjan. Lika bra läge, ”roligare” transport för barnen in till city med spårvagn samt för familjer en viktig sak, det är billigare!

Läge och transport

Toppen läge på hotellet för affärsresenärer samt kanske par som vill utforska staden men ändå inte betala ett ”city” pris för sitt boende.

Metro stationen Sondrio ligger direkt utanför dörren och buss 90/92 har hållplats utanför. En station bort ligger Central Stationen, där man oxå kan ta direktbussar till Milanos 3 flygplatser. Det finns några barer samt restauranger i närheten men kanske inte för den riktiga gourmanden.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick smidigt, blev erbjuden varsin fri dricka eller en 400 poängs voucher, tog den senare.

Utöver ovanstående erbjöds inga speciella statusförmåner så som rumsuppgradering förutom det fria internet som erbjuds alla medlemmar av IHG Rewards Club.

Personalen var väldigt trevlig och service inriktad.

Rummet

Hade bokat 2 King Bed, Non Smoking och det var nog vad vi fick. Dock var barnens rum mot gården och vårat med ”City View” samt lite större, utsikten var dock inget man skriver hem om.

Riktigt trevlig inredning i båda rummen. 32” LCD TV, vattenkokare, låsbart kassaskåp.

Toaletten var trevlig, grön marmor med ljusa trähyllor vid handfatet. Lite roligt med bidé på toaletten, har man ej sett på länge. Frugan och barnen uppskattade badkaret efter en heldag av springande på stan.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har både restaurang samt bar/lobbybar. I lobbybaren tog vi en drink, ganska trevligt ställe med modernt utseende och bra service. I restaurangen åt vi endast frukost och den var riktigt bra, fräscht upplagt och mycket att välja på. Trevlig personal och trevligt bemötande.

Tyvärr så han vi ej använda hotellets Health & Fitness centret eller Spa/Bastu avdelningen under våran vistelse men de såg trevliga ut.

Internetuppkoppling

Fritt WiFi för IHG Rewards Club-medlemmar. Tycker dock att man skulle kunna slippa dessa eländiga vouchers och kunna använda medlems nummer samt lösen för inloggning istället!

Prisindikation

200 € för 2 rum en natt (2 vuxna+2 barn)

Slutsats

Definitivt ett hotell som kan rekommenderas till affärsresenärer och/eller par/gäster som vill ha snabb tillgång till city med lokal trafik.

Kommer man till Milano igen med frun eller bekanta kan man definitivt bo här igen! För familjer som vill ha snabb/enkel tillgång till city rekommenderar jag Holiday Inn Milan, Garibaldi Station.