Hotellbeskrivning

Crowne Plaza är IHG’s satsning downtown Auckland. Det erbjuder närhet till såväl restauranger och barer som shopping och trevliga hamnmiljöer.

Valet av hotell var till största delen styrt på kedjetillhörigheten hos IHG och faktumet att min huvudsakliga kedja inte hade något hotell i området.

Läge och transport

Hotellet ligger i downtown Auckland precis bredvid Sky Tower som med sina 328m  är den högsta byggnaden på södra halvklotet. Det är således enkelt att navigera sig tillbaka till hotellet om man varit ute på långpromenad.
Det blev taxi till hotellet men jag tog Airbus Express på vägen ut igen. Jag fick ta mig ner en gata till Queen Street och där går bussen regelbundet, biljett köps på bussen och kostar $18.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Jag var förincheckad när jag kom till hotellet och hela förfarandet vid disken tog inte mer än någon minut. Personalen var väldigt trevlig och hjälpsam under hela vistelsen. Andra kvällen fick jag även ett samtal där de ville kolla att jag var nöjd med incheckning, rummet, om jag hade fått morgontidning som utlovat och om jag hade något frågor eller behövde hjälp med något.

Rummet

Blev tilldelad ett något större hörnrum på vån 21 istället för ett vanligt club room på vån 26-28 (club floor). Helt klart vänligt gjort.

Rummet var trevligt och hade bra med yta för att ställa av väskor, något som jag ofta tycker saknas, dessutom finns bra med förvaring ifall man skall stanna lite längre och vill packa upp ordentligt.

Det fanns även gott om uttag vid skrivbordet och utöver de fyra lokala uttagen även ett Engelskt och ett Europeiskt.

Mat, dryck och faciliteter

Frukost erbjöds i Club lounge och där saknades den varma delen men annars fanns det var man kan tänkas vilja ha. Tillägg för att äta full frukost nere i matsalen är NZ$8.00 när man bokat en Clubrum men utan frukost inkluderat. Den frukosten kändes väldigt komplett och hade t.ex. juicemaskin och ett bra utbud av frukt och grönsaker att göra juice av.

Under två timmar på kvällen serveras lite smårätter och drinkar uppe i loungen.

Hotellet har swimming pool, gym och erbjuder även möjlighet att själv köra tvätt av kläder mot en mindre kostnad.

Internetuppkoppling

Internetuppkoppling är gratis för Elite members hos IHG Rewards vilket informerades om vid incheckning. Hastigheten var helt ok.

Prisindikation

$300 (NZD) genomsnitt, natten 31/12 kostade t.ex. $400.

Slutsats

Mycket nöjd med valet av hotell under min 4-dagars vistelse, det hade nog funnits andra mycket bra hotell men detta råkade ligga inom rätt hotellkedja vilket styrde mitt val till stor del. Trevlig personal och helt ok faciliteter. Läget var också bra med gångavstånd till mycket.