Läge och transport

För oss var läget, strax norr om Checkpoint Charlie perfekt. Det var gångavstånd till de turistattraktioner vi hade planerat in.

Till och från hotellet hade jag beställt Blacklane efter tips här på businessclass.se. Det var en mycket bra upplevelse och kommer garanterat att nyttja detta bolag igen.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Jag hade checkat in online och allt var väl förberett när jag kom till hotellet. De hade uppgraderat mig från billigaste rum till ett något större rum på översta våningen.

De amenities de erbjöd som alternativ till de 250 poäng som Platinum arrival gift var föga upphetsande och bestod inte i mer än vatten och någon snacks – inte direkt i nivå med t.ex Courtyard Beijing som bl.a. erbjuder en helflaska vin och en rejäl osttallrik.

Rummet

Rummet vi fick var ett superior room med två sängar med helt ok storlek. Det lite större rummet gav även en liten soffgrupp. Alla rum renoverades våren 2014 så allt var väldigt fräscht.

Mat, dryck och faciliteter

Frukosten var det enda i matväg vi åt under vistelsen. Den höll god klass jämfört med andra hotell i klassen. Den varma maten var helt ok och utbudet av bröd och bakverk kändes väldigt bra. Tyvärr verkade hotellets air condition inte vara dimensionerad för den varma sommar det var så det var riktigt varmt i matsalen.

I anslutning till receptionen fanns Oleo Market, en liten butik öppen 24 timmar om dygnet där man kunde köpa bl.a. vatten, öl och snacks.

Likt de flesta andra Courtyard i Europa fanns det ingen executivelounge.

Internetuppkoppling

Gratis för medlemmar i Marriott Rewards.

Prisindikation

100 EUR inkl frukost

Slutsats

Med centralt läge och det nyrenoverade rummet blev hotellvalet mycket lyckat.