Hotellbeskrivning

Clarion Hotel Post är det toppmoderna hotellet i Göteborgs hjärta som tidigare var det gamla posthuset i staden. Den vackra byggnaden har stått på sin plats i hela 95 år och har förvandlats till ett helt fantastiskt hotell som känns fräsch och modernt, men som samtidigt lyckas behålla en mysig och intim känsla.

Jag kommer ursprungligen från Göteborg, men bor numera i Stockholm. De gånger som jag återvänder till västkusten så bor jag på Clarion Hotel Post om möjligheten finns. Än så länge har jag aldrig haft några egentliga klagomål och jag anser mig ändå vara ganska så kräsen.

Det enda lilla som kanske saknas är någon form av personlig touch. Hotellets interiör är stilren med typisk hotellkänsla, men med tanke på byggnadens historia så hade sådant som några Fina canvastavlor, annan gemytlig konst, eller bara lite fler kopplingar till postdagarna, kunnat tillföra en hel del.

Läge och transport

Hotellets läge blir inte så mycket bättre än vad det är, oavsett vad dina planer är under din vistelse. Posthuset ligger precis intill Göteborgs centralstation, vilket gör att du har bussar, spårvagnar och pendeltåg precis utanför dörren. För mig som har bekanta strax utanför staden så är det perfekt att bara hoppa på pendeltåget eller spårvagnen utanför hotellets entré.

Vill du bara utforska Göteborg så har du dessutom gångavstånd till det mesta. Köpcentret Nordstan ligger exempelvis precis bredvid och Avenyn ligger en relativt kort promenad bort.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Har egentligen inga anmärkningar på in- och utcheckning. Allt gick smärtfritt och smidigt och personalen har varit väldigt trevlig varje gång jag har varit på besök.

Rummet

Rummen är rena, fräscha och rymliga. Som nämnt ovan så kan de kännas aningen opersonliga, men egentligen har jag ingenting att klaga på. Trots moderniteten så är verkligen “mysigt” ordet som jag skulle vilja beskriva rummet och vistelsen överlag med.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har det mesta du kan tänka dig vilja ha, i form av relax, gym, m.m. Jag har personligen inte varit en så flitig besökare av dessa, men däremot trivs jag otroligt bra i baren som ligger intill entrén. Där är det alltid en avslappnad och härlig stämning. Det finns inte många barer där jag kan känna mig bekväm med att sitta för mig själv, men det kan jag verkligen där.

Även när jag bodde i Göteborg, eller de gånger jag bilar ned från Stockholm och sover hemma hos bekanta, så kan det hända att vi inleder eller avslutar en kväll på stan med ett glas rött i hotellets bar.

Internetuppkoppling

Inga konstigheter med internetuppkopplingen på hotellet. Det går snabbt och enkelt att koppla upp sig på wi-fi, och jag har aldrig haft några problem med hastighet, etc.

Prisindikation

1100 SEK

Slutsats

Det finns inte så mycket bättre alternativ i Göteborg än Clarion Hotel Post. Hotellet är en perfekt kombination av modernt och historia, det ligger så centralt i staden som det bara går och faciliteterna håller överlag absoluta toppklass. Ska man spendera någon natt i Göteborg så rekommenderar jag varmt det här hotellet.