Hotellbeskrivning

Hotellet är ett klassiskt hotell med drygt 100 rum i ett par olika byggnader. Enligt hotellets hemsida så marknadsför man sig som ett andra generationens familjehotell med en tydlig serviceanda, en beskrivning som jag verkligen kan ställa upp på. All kontakt med hotellets personal var väldigt vänlig och serviceminded.

Läge och transport

Hotellet ligger väldigt centralt mitt på gågatan, och ett par hundra meter ifrån järnvägsstationen. Det var lite svårt att hitta fram med bil först på grund av att många gator är avstänga och enkelriktade. Till slut så fann vi parkering vid stationen och sedan var det bara en kort promenad. Hotellet erbjuder även parkeringsmöjligheter.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick smidigt, jag hade bokat ett standardrum med poäng och fick även en tidning som förmånen som medlem i Choice Club erbjuder. Vi blev informerade om att hotellet bjuder på fika mellan 15-18 samt att en tre-rätters middag stod uppdukad från kl 18. Jag var även sugen på att ta en bastu och fick veta att den fanns på våning 2 och att den var uppvärmd och klar.

I bokningen hade jag bett om ett större rum i mån av tillgång då vi reser med två barn. Här hade hotellet verkligen bjudit till och gett oss ett gigantiskt rum på högsta våningen. Det uppskattades verkligen!

Rummet

Rummet vi blev uppgraderade till var rymligt och bestod av två rum. Ett första rum där man kom in där det fanns en soffa och en arbetsplats i form av ett skrivbord. I det andra rummet fanns en dubbelsäng, en soffa, en fåtölj och en stor TV på väggen. Här fanns även en utgång till en inglasad altan där det under sommarmånaderna säkert är riktigt härligt att sitta. Här fanns det ett bord och 4 stolar med dynor. Badrummet var helkaklat och hade en stor dusch. Rummet var väldigt trevligt och gav mer en känsla av en härlig lägenhet än ett stramt hotellrum. Inredningen gav ett exklusivt intryck även om den hade ett par år på nacken. Skinnsoffan, glasbordet och den persiska mattan var detaljer som stack ut. Även om rummet inte var det senaste så var det väldigt välskött och välstädat, och det intrycket fick jag av hela hotellet.

Mat, dryck och faciliteter

Vi utnyttjade möjligheten med middag på hotellet. Middagen var uppdukat i buffé-stil men det kändes väldigt fräscht och påkostat. Till förrätt var det en sparrissoppa med tillbehör som ost och krutonger. Det fanns även nybakat bröd med smör, pesto och färskost. Det var ett digert salladsbord med många olika tillbehör. Till huvudrätt var det idag kotlettrad, klyftpotatis och bearnaisesås. Till efterrätt var det chokladmousse, frukter samt även ost och kex. Sammantaget blev jag väldigt positivt överraskad av middagen och allt smakade väldigt bra. Att dricka fanns vatten men ville man ha något annat så fanns det en bar där man kunde beställa andra drycker. Husets röda, Luberon från 2013 (74321) var helt ok och värd sina 295kr.

Frukosten serverades på våning 1 och innehöll allt en hotellfrukost bör göra. Ett tydligt fokus på ekologiska val förhöjde upplevelsen.

Bastu och massagestol fanns på våning 2.

Internetuppkoppling

Internet fanns tillgängligt i form av Telia Homerun.

Prisindikation

10 000 CC poäng

Slutsats

Ett hotell som jag absolut kan tänka mig att återvända till. Allt fungerade väldigt bra och det fanns en positiv attityd hos personalen. Nu var hotellet betalt med poäng, men sett till ordinarie rumspriser och vad som ingår i form av fika och middag så får man väldigt mycket för pengarna.