Hotellbeskrivning

Bolinder Munktell är ett hotell med charm så att det räcker och blir över. Det är ett perfekt alternativ för den som är ute efter något mer gemytligt än vad de stora hotellkedjorna brukar erbjuda, men som samtidigt inte vill tumma på alla de förmåner som de också har att komma med. Bolinder Munktell är helt enkelt det bästa av två världar.

Läget är egentligen så bra det kan bli i Eskilstuna. Hotellet ligger på gångavstånd från barerna, restaurangerna och affärerna i stadens centrum, men samtidigt tillräckligt avsides för att omges av lugn och ro. Hotellet överblickar dessutom Eskilstunaån och är beläget i charmiga gamla fabrikskvarter, med en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till sent 1800-tal.

Internetuppkoppling finns och den fungerade utan problem under vistelsen. I hotellets foajé finns bekväma soffor att koppla av i där jag kopplade upp mig och surfade utan problem. Jag kunde kolla min mejl, mina sociala medier och logga in på olika spelsidor med bankidentifikation helt smärtfritt. Testade dessutom att streama livesport en kortare period vilket fungerade utan någon fördröjning.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Vid incheckning gav receptionisten oss ett väldigt trevligt bemötande. I allt från i receptionen till restaurangen så möttes vi av engagerad personal som kändes måna om sina gäster. Både incheckning och utcheckning gick snabbt och smidigt.

Värt att nämna är att hotellet tillät oss att ta med vår hund under vistelsen. Det kostade visserligen några kronor extra, men det var det absolut värt. Runt omkring hotellet finns exempelvis härliga promenadmöjligheter längs med vattnet, vilket gjorde rastning med mera problemfritt.

Rummet

Hotellet är åt det mindre hållet och erbjuder rum för 1–4 personer. Standardrummet som vi bodde i var ingenting utöver det vanliga, men det hade allt som behövdes. Det var rymligt runt sängen och rummet hade både ett skrivbord och en fåtölj. Internetet funkade smärtfritt Vi fick ett av rummen med utsikt mot vattnet, vilket var väldigt trevligt.

Det kändes som typisk hotelldekor och -inredning, men rummet och byggnaden i sig gav det trots allt en aningen mysigare känsla. I övrigt kändes rummet välstädat och fräscht.

Mat, dryck och faciliteter

Frukosten på hotellet var av god hotellkvalitet med många alternativ. Det erbjöds även fika under eftermiddagen och mot kvällen fanns möjlighet till middag i hotellets restaurang. Valmöjligheterna under kvällsmålet var inte jättestora, men maten var god med en hemlagad känsla. En bonus var att både frukosten och middagen ingick i priset för vår bokning.

För den som vill leta sig utanför hotellet för att äta och dricka så ligger som sagt stadens centrum en kort promenad bort. Där finns både restauranger och en hel del barer att välja bland.

Trots sin relativt lilla storlek kunde hotellet erbjuda möjligheten till gymträning. De hade dessutom en relaxavdelning med bland annat bastu, i en härlig och avslappnande miljö.

Det finns ett garage att parkera i om man kommer med bil. Antalet platser är begränsat så det kan vara en bra idé att höra av sig i förväg om man behöver parkering. Vi hade inte bokat någon plats, men lyckligtvis fanns det en hel del lediga när vi kom dit.

Internetuppkoppling

Funkar utan problem, se ovan!

Prisindikation

750 SEK

Slutsats

Bolinder Munktell är som nämnt i inledningen det bästa av två världar och det perfekta alternativet för dig som inte vill bo mitt inne i smeten av Eskilstunas centrum, men ändå vill ha nära till allt som det har att erbjuda. Är man ute efter att kunna ta del av stadskärnans möjligheter, men samtidigt vill bo i en lite lugnare miljö så är det här det ultimata alternativet.

Hotellet i sig är kanske inget utöver det vanliga, men det är rent och mysigt, har bra personal, samt en hel del förmåner.