Bakgrund och introduktion

På väg till en konferens i Las Vegas. Avgångstid 13.01, alltså en lunchflygning på ca 3h 30 min.

På flygplatsen

Det gick hyfsat snabbt genom säkerhetskontrollen (separat för, bland annat, första klass). Besökte lounge vid utgång C18 (beskrivs separat)

Lounge: United Club, Chicago (IL) O Hare International (ORD)

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Snabb ombordstigning då första klass går ombord först. Många har rejäla handbagage, och längst fram (jag satt på 1B) är det begränsade utrymmen i hyllorna. Vi erbjöds något att dricka – vatten, juice, vin, öl. Detta hanterades rätt smidigt samtidigt som ombordstigning pågick.

Stolen och underhållningssystemet

Inget särskilt underhållningssystem, utan man måste ladda ner en app i telefonen/plattan innan avgång. Detta hade jag inte gjort, så jag vet inte vad som erbjöds den vägen. Ok stol. Tidningar delades inte ut.

Internet ombord

Wifi fanns ombord, men vid test av den måste jag logga in och i samband med det även betala. Om detta möjligen ingick i första klass vet jag ej, då jag inte undersökte närmare.Emellertid kunde jag inte se någon ruta för att ange bokningsnr som bevis för att man satt i första klass.

Måltider och Service

Det var en i personalen som ägnade större delen av resan åt första klass. Vi var 12 stycken (=fullt). Trevligt och bra upplägg. Man erbjöds en drink innan själva måltiden, vin/öl till maten om så önskades. Måltiden lämnade dock lite att önska, men det har kanske med traditioner att göra. En varm, dubbel smörgås med ost och skinka mellan serverades. Till detta en god sallad. Hade det varit i europa, skulle måltiden bestått av någon förrätt, varm maträtt, efterrätt. Till och med i SAS Plus får man ju en fullödig måltid. Klar besvikelse i ett övrigt bra serviceupplägg och trevlig personal.

Ankomst

För första gången kom mitt ”Priority”-märkta bagage först (nåja, det kom en barnvagn allra först, sen min väska). De här taggarna verkar mest sättas på för att resenären ska känna sig viktig…

Slutsats

Tror detta är hyfsat bra standard i första klass i USA. Måltiden var lite av en besvikelse, men man satt bra, och övrig service var helt ok.