Hotellbeskrivning

Bodde primärt här för att testa hotellet då jag vid tidigare besök i Helsingfors bott ett flertal gånger på Radisson, Hilton samt Scandic.

Bra hotell för affärsresenärer samt personer som vill bo centralt för en inte allt för stor ”peng”.

Läge och transport

Mycket bra läge på hotellet. Finnair bussens hållplats är endast ca 100 m från hotellet, till huvudingången på tågstationen är det endast 200 m.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Jag anlände till hotellet ca. 12:00 och kunde utan problem checka in (check in 14:00 enligt info på hemsidan). Incheckningen gick smidigt, personalen var väldigt trevlig och service inriktad, om än lite oslipad. Tro dock att detta berodde på att hon var nyanställd och inget att förlora någon sömn över.

Blev tyvärr inte uppgraderad, påpekade ej heller något om min status (Ambassador) vilket kanske inte skulle ha hjälpt så mycket då endast Platinum Elite medlemmar har complimentary upgrades.

Erbjöds 300 poäng eller en drink voucher, valde den senare. Erbjöds också det fria internet som erbjuds alla medlemmar av IHG Rewards Club.

Rummet

Hade bokat 1 Queen Bed Standard rum och det var vad jag erhöll, som jag skrev ovan så blev jag tyvärr ej uppgraderad.

Rummet hade utsikt över bussplan där flygbussarna ankom/avgick ifrån samt över Järnvägsstation.

I rummet jag bodde i var möblerna klädda med ljusa tyger och golvlaminatet i rummet var av ett ljust träslag, detta samt rummets sydliga läge gjorde att rummet kändes riktigt ljust och fräscht. I rummet fanns ett skrivbord för kontorsarbete, TV samt vattenkokare. Toaletten gick i ljusare färger.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har både restaurang och lobbybar dock ingen executive lounge. Lobbybaren var ett ganska intetsägande ställe med ett modernt men tråkigt utseende, servicen var dock riktigt bra. Då jag varken åt middag eller frukost på hotellet så kan jag tyvärr ej kommentera trivseln/kvaliteten i restaurangen.

Hotellet har Health & Fitness center samt bastu. Tyvärr så han jag ej använda den under min vistelse men den såg trevlig ut.

Internetuppkoppling

Fritt WiFi för IHG Rewards Club-medlemmar. Tycker dock att man skulle kunna slippa dessa eländiga vouchers och kunna använda medlems nummer samt lösen för inloggning istället!

Prisindikation

~130 €/natt för 1 Queen Bed Standard rum (1 vuxen) med 21 Day Super Saver Rate.

Slutsats

Ett helt okej hotell som kan rekommenderas till affärsresenärer eller gäster som vill ha närheten till tågstationen samt flygbussarna för en ganska överkomlig summa. Vill man däremot bo i centrum av Helsingfors som turist eller med familjen kanske jag inte skulle välja detta hotell, det finns flera bra hotell som har överkomligare priser än detta.

Tyvärr så har jag ”slarvat bort” bilderna jag tog vid besöket så ni får hålla till godo med en länk (https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/helsinki/helek/hoteldetail/photos-tours) till hotellets egna bilder av rum samt faciliteter.