Hotellbeskrivning

The Palace Hotel är centralt beläget vid Market street i San Francisco, inte långt från Union Square. Entrén är på New Montgomery Street, men byggnaden löper längs Market Street. Hotellet byggdes 1875 och har 556 rum i klassisk stil. Dock, det har renoverats i omgångar och håller hög klass. Palace hotel ingår i kedjan The Luxury Collection och tillika Starwood, så medlemmar i SPG (Starwood Preferred Guest) har sina förmåner på hotellet.

Läge och transport

Hotellet ligger centralt, helt nära Union Square, med allt vad det innebär av shopping, restauranger, sevärdheter och kontor i närheten. Transport från flygplatsen kan ske med taxi och tar ca en halvtimma från San Francisco Int. (SFO) och något längre från Oakland (OAK), lite beroende på trafiksituationen. Åker du själv kan en det löna sig att ta en Airport shuttle van för ca USD 17 per person. Men, om ni är två eller fler lönar det sig nog kanske bättre att ta en taxi (ca USD 34 … 50).

Tunnelbanan är också ett alternativ, om ändock så tar det lite längre tid. Närmaste tunnelbanestation är Montgomery Street. Du torde kunna se hotellet från hörnet Market/New Montgomery St.

Om du kommer med egen bil så har hotellet så kallad ‘valet parking’, men i i centrala San Francisco så får du numera räkna med att det kostar ca USD 52 … 73 per dag.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick hur smidigt som helst. Uppgraderingen bestod i nästa kategori av rum. Som SPG guld-fringis valdes gratis WiFi (värde ca USD16 per dag). Servicen är oklanderlig. Personalen är uppmärksam och hjälpsam.

Rummet

Rummet var relativt litet, men gav ett fräscht och nyrenoverat intryck. Gott om handdukar, badrock, tofflor, våg och en räcka tillbehör i badrummet förutom tvål och schampo av lyxigare märken. Det är mycket marmor i badrummet, ger en lite lyxig om än lite kall känsla.

Sängen, king bed, är stor och skön – lagom mjuk. Det finns ett litet skrivbord i rummet, några eluttag, klockradio och TV (48′).

Det är högt i tak, nästan tre och en halv meter, som gör att rummet trots sin relativt lilla yta på ca 28 kvadratmeter, ändå känns luftigt. Det finns även, förstås, en ställ för resväskan som går att vika ihop när den inte behövs.

Mat, dryck och faciliteter

Mitt i hotellet finns en ljusgård där bland annat frukostbuffén serveras, The Garden Court. Det finns även en bar och grillrestaurang i hotell kallad The Pied Piper. Provade att att prova en av deras signaturdrinkar där, men det gav ett trevligt intryck. Stället tycktes populärt inte bara med hotellets gäster utan även en del lokalt klientel.

Frukosten är ett litet kapitel för sig; det är en stor buffé! Det finns mycket att välja på och att The Garden Court är stort till ytan gör att du kan inta din frukost rätt så privat även om det är nästan fullsatt. Personalen är uppmärksam och ser till att du har juice, kaffe eller te påfyllt.

Afternoon tea serveras mellan två och fem på eftermiddagarna.

För den som vill äta på rummet så finns rumsservice.

Om man tycker sig ha ätit för mycket och vill göra sig av med de extra kalorierna finns det ett gym. I anslutning till gym:et finns även en simbassäng. Den är rätt så stor för att vara på ett hotell, så det passade bra med ett par längder innan frukost. Gym:et och poolens reception är bemannad mellan fem på morgonen till tio på kvällen.

Internetuppkoppling

Snabb och gratis (SPG Guldförmån).

Prisindikation

ca USD 450

Slutsats

Ett trevligt centralt beläget hotell i San Francisco i klassisk stil. Det torde passa den lyxige turisten som inte vill göra avkall på service och bekvämt boende. Framför allt för den som finner t.ex. W i närheten för designat, trendigt och ljudligt. Om även om undertecknad ändå föredrar W på tredje gatan, så har detta hotell något som W numera saknar; en pool.

Men, hotellet passar nog även den som reser till San Francisco i affärer. Ett antal starts-ups har sina kontor alldeles i närheten, men även en del andra företag. Har du affärer i Silicon Valley, eller längre bort, finns det nog hotell med bättre lägen där. Att ta 101:an söderut med bil kan ta tid i rusningstrafik, särskilt om du ska söder om flygplatsen (SFO).