Bakgrund och introduktion

Under Kinesiska nyåret så skulle jag och min Pappa åka till Jakarta samt Kuala Lumpur. Resan var bokad I Premium Economy Class men vi blev sista sekunden uppgraderade till Business Class vid check-in. Jag är lycklig att ha en pappa som i stort sett aldrig är hemma men detta betyder att vi fick checka-in på Business Class. Anledningen till att vi skulle till Jakarta först var på grund av att pappa skulle på ett möte. Detta är min första recension och jag är bara 12 år gammal så förlåt om jag stavar fel!

På flygplatsen

Vi checkade-in i Hong Kong. Check-in var gjord i business men även detta tog ca 10 minuter. Security tog cirka 10 min samt cirka 2 min för immigration (Jag har ett HK-id) men för andra premium passagerare ingen fast track. Loungen vi besökte var Cathay´s nyaste, The Bridge. Det är en väldigt fräsch och modern lounge. Ganska bra med mat att välja på. Den är väldigt stor men kan bli populär vid rush-hour.

Ombordstigning och första intryck

Boarding var väldigt enkel med Priority boarding. När man först kommer in i kabinen känner man hur modern och komfortabel den är. Det gick förvånansvärt enkelt att lägga upp allt baggage. Man bjuds på tidningar innan man kommer på planet och man får en välkomst dryck av champagne, apelsin juice eller äpple juice.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var väldigt bekväm. En av dom bästa jag suttit i faktiskt. Stolen var väldigt bekväm som säng, även om man bara skulle vilja relaxa lite så var den extremt bra! Det fanns ett stort utbjud av filmer ombord, Tv:en var enorm  och kunde flyttas ur vägen om det behövdes. Allt man kan säga är att om man hittar en bättre A330 Business Class, kontakta mig!

Måltider och Service

Maten dit var inte den bästa, ett val på Dim Sum, Omelett eller nudlar. Jag to omeletten och den var inte så god. Servicen var extremt bra, om man ville ha något fanns det flygvärdinnor varje minut springandes ned kabinen. Bra utbud av kolsyrade drickor fanns. Kabinpersonalen var väldigt trevlig och behandlade alla bra.

Sömn

Haha, vad kan jag säga? Sov minst 2 timmar under denna flygning. Man somnade direkt! Defenetivt den enklaste stolen att sova i!

Ankomst

Vi landande 15 minuter tidigt och jag fick gå in i cockpiten! Immigration tog 15 min eftersom hotellet gjorde det åt oss. Vi hade inget incheckat baggage så det tog oss max 30min från landning tills vi var ute ur flygplatsen.

Slutsats

Den bästa business class jag flugit med!