Bakgrund och introduktion

Jag bokade denna resa bara 5 timmar före avgång (http://www.businessclass.se/forum/ovriga-flygbolag/10007-posta-lyckad-bokning-bonusresor-haer-2013-a-45.html#post182725) och denna Cathay Pacific flight var inte med i bokning.
Min flight till München var försenad pga oväder runt München flygplats och jag blev ombokad till Seoul via Hong Kong med Cathay Pacific mellan Hong Kong och Seoul.

På flygplatsen

Min flight från München anlände 50 minuter före min flight till Seoul och jag fick springa till säkerhetskontrollen.
Jag gick till Cathay Pacific The Wing lounge och där fick jag reda på att min flight till Seoul var försenad.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding var välorganiserad vilket är alltid så på Hong Kong flygplatsen. Business class resenär samt oneworld statushavare har en separat boarding kö och kan komma närsomhelst under boarding.
Mitt första intryck av kabinen var positivt. Jag visste inte att jag skulle få åka med flygplan med nya Business class kabinen så jag var mycket glad av detta.
Kabinen kändes rymlig och ljus. Trots att det fanns 7 rader i Business class kändes det inte packad tack vare 1-2-1 konfiguration.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är både bred och lång. Det finns fotpall på andra sidan som gör att man kan vila sina fötter även vid start och landning. Jag hade dock för korta ben så nådde jag inte till fotpallen.
Bra förvaringsmöjlighet. Det finns plats bakom säteskontrollen, vid sidan och en skofylla under armstödet på gångsida.

Cathay Pacifics underhållningssystem, Studio CX har omfattande filmer och musik. Jag passade på att titta en japansk film.
15,4 tums TV hade både bra respons och skärpa för att vara flygplans TV skärm.

Måltider och Service

På denna flight serverades tre-rätters middag. Förrätt var Tuna tataki och sallad. Det fanns tre val av huvudrätt. Jag valde kinesisk kyckling. Dessert var Cathay Pacifics favorit, Häagen-Dazs glass. Jag tog Hong Kong Milk Tea till glassen.
Kvaliteten av maten var helt okej och det är ljusår bättre än vad som serveras på en motsvarande längd flygning inom Europa.

Sömn

Jag passade på att använda sängläge medan jag titta på filmen. Stolen har bredare form vid axlarna och det blir smalare vid fötterna. Jag slumrade till en halvtimme och stolen var bekväm även som säng.

Slutsats

Den här stolen är bästa Business class säte som jag har suttit i.  Hos vissa flygbolag erbjuder sämre First class stol än denna.

Om jag har möjlighet att välja Cathay Pacifics flight med denna kabinkonfiguration kommer jag att välja detta varje gång.