Bakgrund och introduktion

Då det är ett ganska begränsat resande för de flesta för tillfället tänkte jag att det kunde vara intressant för många att de hur Business  produktion ser ut hos British Airways under rådande pandemi.

På flygplatsen

Hade väldigt lite tid vid byte av flyg så undersökte inte om loungen / vilken lounge som var öppen.

Ombordstigning och första intryck

Boarding är lite annorlunda och jag tolkar det som att utformningen av kabinen styr detta. Första klass passagerare kan gå ombord först och därefter var det boarding från bakre raden. Business class passagerare fick därmed gå ombord sist och ingen piority boarding för de med status.

Kabinen var väldigt ren och fräsch. Nästan tomt i business. Vi var enbart tre i den bakre business class kabinen och det det var mindre än 10 totalt (främre och bakre) med Första klass. Ekonomikabinen var betydligt mer full. Någonstans 50-60% beläggning. Premium ekonomi också omkring 50%.

Amenity kit delas fortfarande ut. Ingen välkomstdrink däremot..

Stolen och underhållningssystemet

Jag är väl precis som många andra lite tveksam till BAs Club World seat. Det känns inte riktigt så rymligt som man hade önskat.

Eftersom det var så få passagere i Business hade de förberett platsen bredvid med täcke och kudde. Hade alltså två platser till förfogande. Den inre mot fönstret att för att sova och den yttre mot gången för att sitta, äta och dricka.

Internet ombord

Internet finns givetvis. Inte någon större kostnad men eftersom det var ett nattflyg var jag mest intresserad av att sova och behövde ingen uppkoppling tills framme i London. För första klass passagerare ingår internet.

Måltider och Service

Inga drinkar finns att tillgå och utbudet i matväg består utav “vegetariskt” och “icke vegetariskt”. Middag och frukost serveras. I dryckesväg kan man väl få det nödvändigaste men ingen vinlista presenteras.

Jag valde ej vegetariskt vilket bestod av en kalkonsmörgås och räksallad. Till det valde jag champagne, kolsyrat vatten och därefter Cognac.

 

Till frukost valde  jag också ej vegetariskt vilket bestod av en bagel och yoghurt med frukt. Till det hade jag en kopp kaffe.

Allt serveras i engångsförpackningar och detta är väl det enda tillfälle man inte behöver ha anaiktsmask på sig.

Sömn

Sömnen var det stora pluset då jag sov bra i 6 timmar + och kände mig utvilad vid ankomst.

Ankomst

Avstigning sker efter radnummer och först fick business class och första klass i främre kabinen gå av och sedan bakre business class kabinen, premium ekonomi och sist ekonomi.

Slutsats

Eftersom det var ett nattflyg var det inte något större problem för mig med den spartanska serveringen men om det hade varit ett dagflyg eller om jag var på nöjesresa hade jag kanske blivit lite besviken. Under rådande omständigheter dock godkänt.