Bakgrund och introduktion

Efter att fått en voucher av herr Agö här på forumet bestämde jag mig för att smita iväg på 40-årsdagen med destination Bryssel. En stad där jag endast varit på genomresa med tåg för ca 100 år sen och som alltså skulle bjuda på nya fröjder, förhoppningsvis.

SL fick stå för transporten till Bromma och lyckades med uppgiften på ett smärtfritt sätt.

På flygplatsen

Jag hade redan checkat in på nätet men hade en väska att skicka ner i planets innandöme så det blev en tur till incheckningsdisken trots allt. En vänlig ung kvinna klarade av detta på ytterst kort tid. Föredömligt.

När det var dags att passera säkerhetskontrollen gjorde jag dock ett rookie-misstag och glömde helt enkelt bort att vatten räknas som vätska (doh!) och fick minsann gå tillbaka ut och hälla ut vattnet. Det var för mycket kvar för att svepa och jag ville inte kasta bort min träningsflaska. Att ta med en bit smörgåstårta gick däremot utmärkt. Jag hoppade dock över att köpa något i den hutlöst dyra kafeterian. Resans första öl fick helt enkelt vänta tills jag var i luften.

Bromma är dock en sliten stackars flygplats men man tycker nog att de ändå kunde bemöda sig med att städa toaletterna ordentligt…utsmetade snorkråkor är en säker stämningsdödare…

Ombordstigning och första intryck

Ombordstigningen sker som ni säkert vet via trappa på Bromma och det blev en kort och snabb promenad i regnet till det väntande planet. Jag märkte inte avskild priority boarding, det var alla på en gång som gällde.

Stolen och underhållningssystemet

Väl ombord är det bara att konstatera att kärran var rätt sliten och nog hade sett bättre dar men benutrymmet var ok för en kortare flygning även för mig som är lång och ofta sitter med knäna i stolen framför. Något som jag är osäker på om jag råkat ut för tidigare är också att vingarna sitter ovanpå planet istället för rakt ut åt sidorna, det kändes lite annorlunda.

Pushback och take off var hyggligt i tid och 12:15 klättrade vid mycket ostadigt genom de fientliga molnen över Stockholm. Det guppade rejält.

Underhållningen bestod av ett inflight magazine i stolsfickan.

Internet ombord

Inget internet.

Måltider och Service

I ekonomi ingick ingen mat eller dryck men jag valde att köpa en öl, Stella Artois, och njuta av min bok. Servicen var rask och trevlig och när jag ville ha en öl till serverades den med ett leende, no probs där.

 

Toaletterna kändes dock som att de var från innan muren föll och renligheten var därefter, inte så nice.

Sömn

Jag nickade väl till lite men nej, sova är nog ingen höjdare i den där stolen.

Ankomst

Planet landade i tid och vi släpptes snabbt ut. Men sen, jisses, vilket promenerande för att komma till bagaget! Upp och ner i rulltrappor, genom avgångshallar osv. Det var minst 15 minuters rask promenad för att komma ut. Det kändes helt klart som att man gick i cirklar i en labyrint och att det verkligen borde finnas någon sorts genväg.

Bagaget kom på bandet hyfsat snabbt efter att jag kommit fram till bandet men totalt tog det ca 45 minuter innan jag var ute ur byggnaden, vilket jag tycker är ganska lång tid. En flygplats som Bryssel borde nog vara lite effektivare.

Slutsats

En omärkvärdig flygning men med trevlig personal och en faktiskt ganska rolig kapten.