Bakgrund och introduktion

Några dagar på ett flygplatshotel i Bryssel stod på programmet. De tider som passade bäst var Bryssel Airline från Bromma. Bokade vad jag uppfattade som en vanlig fullpris ekonomi-biljett det som då (verkar som om de gör om sina shorthaul klasser) benämndes B.Flex. Var väl en form av Ekonomy Premium visade det sig. Lite märklig klassindelning då ”vanlig” Ekonomi verkligen var en strippad produkt tex utan bagage. Men som sagt det verkar vara nya (och fler) klasser som införs nu.

På flygplatsen

Bromma är ju ingen större upplevelse. Hade dessutom checkat in via internet och hade bara handbagage. Hann dock med att sätta mig en kort stund i den nya baren som var ett trevligt tillskott. Säkerhetskontroll gick smidigt utan större köer.

Ombordstigning och första intryck

Avro 100-planet var tämligen slitet och sätet (2-3 konfiguration) var väl insuttet. Första rad var Business sedan följde 8 rader Economy Premium där jag alltså satt på 6F. Planet var rätt fullt med undantag för Business där det inte fanns några passagerare samt några lediga säten i Economy Premium.

Stolen och underhållningssystemet

Sliten stol i läder av standardkaraktär. Stolslutningen låste inte riktigt och det hela kändes slitet. Ok benutrymme för en normallång. Erbjöds tidningar, dock bara belgiska samt internationell press.

Internet ombord

Nej,

Måltider och Service

Vad som ingår i B.Flex beror på tidpunkt för resan. För min del (eftermiddagsflygning) så innebar det varm mat. Traditionell  brickservering med bröd, ost och en biff med potatis och grönsaker. Helt ok smakmässigt. Då jag inte skulle jobba på kvällen tog jag ett glas rött till. Detta serverades ur flaska, endast ett val dock. Påfyllning erbjöds och man kom även en andra gång och frågade om jag ville ha något ytterligare. Upplevde servicen som bra.

Sömn

Med bara två timmar i stolen blev det inte mycket tid till att sluta ögonen.

Ankomst

Landade i på utsatt tid. Då jag inte hade incheckat bagage var det bara att hitta utgången…Det är låååångt att gå och tog nog 20 minuter innan jag kom ut.

Slutsats

Helt ok produkt som väl matchar SAS Plus och lite till. Dock prismässigt något dyrare.