Prisindikation

1000 EUR per brölloppsnatt

Slutsats

Golden Sands Resort på Malta är en av öns mest eftertraktade bröllopshotell. Komplexet ligger bredvid den populära stranden ”Golden Bay” och det tar cirka 45 minuter att åka hit från Maltas internationella flygplats.

Att det kan kosta en slant att gifta sig är dock ingen nyhet, men kanske är det en liten överraskning att bröllopsindustrin varje år omsätter mellan 4,8 och 6,4 miljarder kronor, sanslösa siffor som bara växer och växer, år för år. I dessa siffror ingår uthyrning av lokaler, kläder, mat, dryck, teknisk utrustning samt mycket mera. Detta är något som arrangörerna oftast erbjuder i paketpris och liknande erbjudande hittar du i det här komplexet.

Kostnaderna kan enkelt rinna iväg väldigt snabbt, det finns alltid diverse kostnader som man glömmer bort, eller inte har räknat med. Ett riktigt traditionellt bröllop går ofta på flera hundratusen kronor, och man kan ju undra ibland hur folk har råd med detta?

Visst kan man gifta sig på många olika sätt, men många sparar under en lång tid för att kunna bjuda sina närmaste på ett flådigt bröllop, förhoppningsvis gifter man ju sig bara en gång i livet och då ska man ju se till att hela evenemanget blir en fest för alla inblandade.

50 000 bröllop äger rum i Sverige varje år

De senaste åren har antalet vigslar i Sverige legat stadigt runt 50,000 per år. Men blickar vi tillbaka till 1989 så ser vi att det genomfördes hela 108 819 vigslar i Sverige. Vad gjorde då 1989 till ett sådant rekordår för vigslar?

Faktum är att det delvis troligen har att göra med en ändrad lagstiftning om änkepensionen. Tittar vi mot genomsnittsåldern då vi gifter oss så hittar vi där att kvinnor gifter sig vid 31,9 års ålder, och män vid 34,5 års ålder. Historiskt sätt ligger giftasåldern runt mellan 25-29 år för båda könen om vi jämför med andra hälften av 1800-talet.

Äktenskapen blir också allt längre och längre, delvis tack vare ökad livslängd men även ett ökat välstånd måste räknas in i sammanhanget.

Undersökning – förändrat äktenskapsmönster vid en större vinst?

En intressant undersökning genomförd av Mark Hoekstra (University of Pittsburgh) samt Scott Hankins (University of Kentucky) visar att i händelse av en större lottovinst så reduceras sannolikheten med hela 40% att kvinnor gifter inom 3 år efter vinsten, medans den inte alls påverkas hos män i samma utsträckning. Undersökningen visar helt klart på vissa skillnader mellan könen vid händelse av en större vinst. Vad anser du om undersökningen? Hur skulle du reagera om du kammade hem en stor vinst, på till exempel lotto?

Vad symboliserar bröllopet?

Ett bröllop symboliserar framförallt det familjära och det romantiska. Samla all familj och vänner och njut av en riktig fest tillsammans. Men framförallt symboliserar en vigsel ett pars vilja och önskan att spendera resten av sina liv tillsammans. Helt enkelt ett minne för livet, för både paret själva med alla familj och vänner. Njut av stunden, dansa, drick och ät gott!